avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, va rog mult, am si eu o intrebare: Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, va rog mult, am si eu o intrebare: Am obtinut aviz ...

Buna ziua, va rog mult, am si eu o intrebare: Am obtinut aviz de urbanism si autorizatie de constructie pentru casa mea in anul 2012 expira in 2014, am terminat lucrarea dar nu am facut receptia la primarie decat acum in 2020 Intre timp am alipit si doua terenuri pentru ca s-a descoperit ca jumatate din casa era construita pe terenul vecinului asa ca am facut schimb de terenuri si le-am alipit. Am mai construit pe langa o anexa pentru care am obtinut autorizateie de constructie. Cand am primit notificarea de la cadastru pentru alipirea terenurilor, am primit si o notificare ca terenurile intra in icidenta legii 17/2014 .Am citit legea si se refera la regimul unor terenuri aflate la 30 de km de frontiera . Probabil ca se cere scoaterea din extravilan a terenurilor pe care s-a construit si introducerea lor in intravilan.Aici e problema de fapt. Prima autorizatie am obtinut-o in 2012 inainte de emiterea legii din 2014 la care face referire documentul de la cadastru. Asadar din 24.02.2012 a expriat autorizatia de constructie, comstructia era terminata dar nu am facut receptia. Pot argumenta ca am facut niste lucrari de rectificare a constructiei initiale pentru ca am citit ca acestea sunt lucrari care nu necesita o noua autorizatie de constructie, nu am avut bani si s-a tergiversat pana in 2020 rectificarea. Acum vreau sa fac receptia cladirii si la intabulare probabil voi avea probleme cu cadastrul care imi va reaminti de obiectiunea cu lg 17/2014. Se poate evita procedura de scoatere din regimul extravilan in intravilan a terenului de sub constructie? Se poate face mai tarziu amanand semnarea actelor de intabulare? A rezistat cineva pana aici? Felicitari, sunteti adevarati profesionisti. Multumesc anticipat pentru raspuns - Adrian Onicescu Com Smardan Galati
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 19:26, 24 August 2020
Pai inafara de gluma dvs din finalul întrebării.....
Puteți solicita un Certificat de edificare a construcțiilor care le ați edifica și pentru eliberarea acestuia Primaria va va solicita o expertiza tehnica pentru întrare în legalitate, care va răspunde la 2 chestiuni principale:
- dacă construcțiile realizate răspund la cerințele fundamentale si
- dacă acestea răspund și se încadrează în A reglementările de urbanism existente acolo.
Funcție de expertiză puteți obține acel Certificat de edificare sau dacă nu trebuie sa aduceți construcțiile la masurile ce se pot menționa în expertiza sau demola.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat urbanism Leordeanu Leordeanu Pentru alipire 3 parcele din care pe una din ele am construit si am intabulat constructia avand autorizatie de constructie si scoatere din circuitul agricol, ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte constructie adi_pva adi_pva In anul 2014 am construit o locuinta, anexe etc. pe teren proprietate personala. Terenul este in extravilanul orasului. Am facut cerere la UAT pentru ... (vezi toată discuția)
Certificat edificare conform lege 7/2020 amalia.vintila amalia.vintila Buna ziua, am o casa construita in ba za unei autorizatiii de constructie din 2009 ,inregistrata la cadastru la 70% in anul 2012., an in care am avut si PV de ... (vezi toată discuția)