avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... O femeie,functinar public vrea sa depuna dosarul de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

O femeie,functinar public vrea sa depuna dosarul de pensionare ...

O femeie,functinar public vrea sa depuna dosarul de pensionare si doreste sa i se prelungeasca raportul de serviciu inca 3 ani pana la implinirea varstei de 65 de ani,daca face asta poate cumula pensia cu salariul?Practic daca raportul de serviciu inceteaza la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare asta nu inseamna ca pt continuare activitatii trebuie sa participe si sa fie admisa la concursul organizat pentru postul devenit vacant???!V a rog mult un raspuns pentru ca nu stiu ce sa o sfatuiesc sa faca....
Cel mai recent răspuns: DANYDANA65 , utilizator 15:54, 3 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În mod excepțional, pe baza unei cereri formulate cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, funcționarul public poate fi menținut în funcția publică deținută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu.
Multumesc frumos,stiu textul de lege,dar ma intereseaza exact daca poate cumula pensia cu salariul pt ca parerile sunt multe si fiecare interpreteaza cum intelege plus ca i se spune ca i se vacanteaza postul si trebuie sa dea concurs...!?
Aceasta este adevărata întrebare la care nimeni nu a dat răspunsul concret și corect până în prezent!!!

Elena Micu a scris:

Multumesc frumos,stiu textul de lege,dar ma intereseaza exact daca poate cumula pensia cu salariul pt ca parerile sunt multe si fiecare interpreteaza cum intelege plus ca i se spune ca i se vacanteaza postul si trebuie sa dea concurs...!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea activitatii unui functionar public dupa implinirea varstei standard de pensionare maria2021 maria2021 Cum se procedeaza in cazul unui functionar public care face cerere sa mai ramana 3 ani dupa implinirea varstei standard de pensionare? Inceteaza raprtul de ... (vezi toată discuția)
Pensia cu reducerea varstei Morselez Morselez Un functionar public are dreptul sa ramana in functie si sa ia si pensia cu reducere de varsta, cu grupa de muncă, pana la varsta standard de 62 respectiv 65 ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta Elena Micu Elena Micu Buna ziua,am urmatoarea speta:O persoana indeplineste conditiile de pensionare pt limita de varsta in februarie 2020.. Aceasta doreste sa-si continuie ... (vezi toată discuția)