avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stat politienesc?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stat politienesc?

Ce vad aici efectiv nu imi vine sa cred . Au ajuns sa asculte telefoanele pentru a proba si furturile. :O Maine poimaine am sa vad si un ultraj probat prin ascultarea telefonului.
Stiu ...acum dumneavoastra o sa-mi spuneti ca inregistrarea in sine nu e suficienta si trebuie coroborata cu alte probe...Aici eu am sa va spun ca obtinerea altor probe este foarte usoara ptr cineva care asculta telefoanele.
Dar unde este dreptul meu constitutional la secretul corespondentei daca un procuror poate sa-mi asculte telefonul pe baza unei banuieli chiar si 5 minute????
Si ceea ce ma socheaza mai tare este faptul oamenii din justitie sant de acord cu asta.:O adica exact cei care ar trebui sa fie primi care ne apara drepturile contitutionale
Cel mai recent răspuns: mavericu , utilizator 20:33, 26 Decembrie 2009
Eu nu sunt de acord cu asta, dar cu savarsirea de infractiuni sunt si mai putin de acord!
Daca ati putea sa ne dati un exemplu concret am putea sa discutam concret.
Nu stiu in ce masura judecatorii accepta aiurea ascultarea telefoanelor.Exista o procedura pe care o respecta.

Telefoanele se asculta cel mai mult sub perdeaua securitatii nationale.Nu prea mai au activitate reala si cauta sa faca ceva.

Drepturile si libertatile constitutionale trebuie aparare de avocati si de societatea civila.Judecatorii nu apara din oficiu asa ceva.Daca sunt sesizati legal se pronunta conform legii.Instantele nu se pot autosesiza.Nici macar Curtea Constitutionala nu se poate auto sesiza.

avocat Claudiu Lascoschi
Savarsirea de infractiuni nu poate fi un motiv pentru incalcatea drepturilor constitutionale. Chiar si un infractor are drepturi.
Daca incepem sa facem concesii de dragul unei asa zise scaderi a infractionalitatii
vom ajunge mai devreme sau mai tarziu la totalitarism sau la un stat politienesc.
Da domnul avocat am sa va dau un exempu concret.
Orice procuror poate sa imi asculte telefonul 48 de ore fara mandat. Telefonul este de fapt corespundentul scrisorii de acum 20 de ani. De aici rezulta ca un procuror imi poate viola corespondenta pentru 48 de ore fara motiv.
Iar legea nu reglementeaza im mod indubitabil care sant criteriile pentru care un judecator poate autoriza violarea corespondentei mele. Iar eu nu sant prezent in momentul eliberarii mandatului Eu nu sant acolo ca sa pot contracara probele prezentate de procuror iar asta este o INCALACARE FLAGRANTA A LIBERTATII MELE.
Practic sant judecat in lipsa.
Procurorii nu mai au puterea pe care o aveau in mod nelegitim in trecut.cConform normelor europene si a legilor romane trebuie respectata legea.

Este o aiureala nelegala daca s-a dispus arestarea in lipsa.

Cat priveste incalcarea drepturilor trebuie sa va judecati.
Si in SUA se apeleaza la avocati intrucat altfel se pot face abuzuri de autoritati.
Cat priveste emiterea unui mandat de ascultare este altceva.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Probatoriu inregistrare audio cu telefon cyan cyan intuind ca una din persoanele implicate intr-un accident auto va depune o declaratie mincinoasa a fost inregistrata cu telefonul ,bineinteles fara acordul ei. ... (vezi toată discuția)
Inteceptari telefonice - trebuie sa fii anuntat? xuser xuser Trebuie sa fii anuntat daca ti s-a interceptat telefonul? (ma rog dupa terminarea Up,etc) Am auzit la stiri ceva genul \"Dosarul Alro Alatina a fost inchis ... (vezi toată discuția)
Ajutor michy michy ieri dimineata a fost luat un var deal meu de mascati,ptr trafic droguri nu sa gasit nimic.am o singura intrebare cand a inceput urmarirea penala impotriva ... (vezi toată discuția)