avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contecios adminsitrativ - spitalul refuza de a ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contecios adminsitrativ - spitalul refuza de a raspunde in termenul legal

Doresc sa cunosc care sunt pasii depunerii unei actiuni in contecios admisnitrativ impotriva unei institutii (spital judetean) care refuza sa dea curs unei solicitari legale (sa imi puna la dispozitie copii dupa documentele, fisele medicale din timpul internarii), facuta conform legislatiei. Este a doua oara cand adresez aceasta solicitare dar de data aceasta nici dupa 2 luni nu mi s-a raspuns.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2020
iulyu_s, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulyu_s , utilizator 19:44, 11 Aprilie 2021
Legea nr. 554 din 2 decembrie 2004 contenciosului administrativ
art.1
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât și public.
...

Cererile prin care se solicită anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoașterea dreptului pretins și repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la data expirării termenului de soluționare a plângerii prealabile, respectiv data expirării termenului legal de soluționare a cererii.

Instanta : Tribunalul in a carui raza teritoriala aveti domiciliul.
Va rog sa imi precizati care este termenul in care trebuie sa ma incadrez pentru a actiona in instanta prin Contecios adminsitrativ o institutie, in urma unui raspuns primit de la aceasta. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare concurs promovare ILDIKO KALAMAR ILDIKO KALAMAR Am participat la un concurs de promovare pt.funcţionari publici pe care nu l-am luat. Aş dori să ştiu în ce termen se poate face contestaţie la contecios ... (vezi toată discuția)
Solicitare raspuns anaf termen depasit. CristianBT CristianBT Am depus o cerere de restituIre a taxei auto la ANAF si nu am primit nici un raspuns. Cererea a fost depusa in data de 24.10.2013. Ce pot face si cum pot ... (vezi toată discuția)
Inspectoratul pentru situații de urgență loveusa24 loveusa24 Domnilor juristi, am nevoie de o informatie. Daca fac o reclamatie la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, iar ei nu isi fac datoria, unde pot depune o ... (vezi toată discuția)