avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum se calculeaza plata pentru fiecare apartament la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum se calculeaza plata pentru fiecare apartament la schimbarea tevilor de apa calda si rece

Am un apartament cu trei camere intr-un bloc ce are ap. cu doua si respectiv trei camere,s-a hotarat schimbarea tevilor de apa calda si rece din bai.
Toate bune pana aici. dar la plata cei de la trei camere sunt obligati sa plateasca mai mult pt. aceeasi cantitate de lucrari care se face si la doua camere ceea ce nu-mi pare corect.
Mentionez ca am o singura baie si este identica cu cea de la doua camere.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:44, 21 Decembrie 2009
Lucrarile de reparatii ale instalatiilor aflate in proprietate comuna se fac in functie de cota parte indiviza. Prin urmare, avand o cota de proprietate mai mare decat cel de la doua camere este normal sa platiti mai mult.

HG 1588/2007
"Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună - astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere ca: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţade; acoperiş şi altele asemenea conform prevederilor din acordul de asociere, personalul angajat sau contractat al asociaţiei (salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese (preşedinte, membri comitet executiv, comisia de cenzori); prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună"
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Armenteros, utilizator
Armenteros a scris:

Lucrarile de reparatii ale instalatiilor aflate in proprietate comuna se fac in functie de cota parte indiviza. Prin urmare, avand o cota de proprietate mai mare decat cel de la doua camere este normal sa platiti mai mult.

De cand intr un apartament cu 3 cam lungimea tevilor este mai mare ca la un apartament cu 1 sau 2 cam?
Cand pt alte lucrari ,la care manopera si consumul de materialele sunt mai mari,atunci acestea se platesc in functie de cota parte.Se mai platesc pe cota parte cheltuielile care nu pot fi calculate altfel.Interpretand gresit,multe asociatii au pierdut in instanta,si totul datorita comoditatii de calcul.
proprietaru@

Eu am postat si articolul de lege care spune clar. Restul e cancan.
Orice cheltuieli cu lucrarile de reparatii se impart pe cota-parte indiviza.
Legal nu este alt criteriu de impartire a cheltuielilor.
Eu am invatat de la seniorii acestei sectiuni sa argumentez sau interpretez ceva.

Dvs spuneti: "repet..se calculeaza conf cotei parti ..acele cheltuieli care nu pot fi altfel calculate...tot legea spune..armenteros "

Iar eu va rog sa postati prevederea legala care spune ca se calculeaza altfel decat spune HG 1588/2007.

Alte discuții în legătură

Teava sparta Iael Iael Buna ziua, In scara in care locuiesc s-a spart o teava la subsol. Dupa inlocuire in respectiva luna de intretinere a fost repartizata toata cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Suportul cheltuielii unei reparatii la o coloana de apa comuna stagga stagga Buna ziua Am intampinat azi dimineata o problema si anume coloana de apa calda care trece pe la mine prin baie sa fisurat , coloanele de apa sunt neschimbate ... (vezi toată discuția)
Cota tevi sau cota indiviza??? Dodoutza Dodoutza Pe casa scarii s-a montat o coloana noua de distributie pe verticala a agentului termic, iar incepand de luna trecuta asociatia de locatori a adaugat celor ... (vezi toată discuția)