avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,am o intrebare :la moartea parintilor am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,am o intrebare :la moartea parintilor am mostenit un ...

Buna ziua,am o intrebare :la moartea parintilor am mostenit un apartament de 3 camere impreuna cu sora mea ,ea are 3/4 si eu 1/4,tatal a decedat in 1995 dar nu mi-am cerut dreptul cit traieste mama mea ,mama a decedat in 2015 dar sora mea nu vrea sa ma plateasca mMentionez ca am certificat de mostenitor,sunt trecuta in CF ,iar sora mea locuieste singura ,dar nu vrea nicicum sa ma plateasca.Ce as putea sa fac ?multumesc
Cel mai recent răspuns: reva , utilizator 09:34, 27 August 2020
Buna ziua,
Sa consultati un avocat si sa cereti in instanta iesirea din indiviziune.
Acolo se poate decide ca apartamentul sa ramana sorei dvs. si dvs. sa primiti o sulta, in functie de cota detinuta.
Nu plateste... va adresati unui executor judecatoresc si acesta pune poprire pe veniturile sorei pana va recuperati banii, sulta.
Se poate ajunge si la vanzarea apartamentului daca sora nu are banii pentru sulta.
Ati dezbatut succesiunea si in urma mamei dvs.?
da,am facut certificat de mostenitor si apar in coala funciara cu 1/4

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - vanzare fara acordul unuia dintre mostenitori banetti banetti buna ziua.Tatal meu a decedat cu 1 an in urma. Eu si mama vrem sa vindem apartamentul, dar sora mea nu este de acord..Eu am 28 de ani iar sora mea 45 este ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire cind unul din mostenitori refuza costintanase_ro costintanase_ro Buna seara: Am citeva intrebari care sper sa pot fi lamurite. Dupa decesul mamei, am mostenit un apartament cu doua camere. Mostenitorii legali sint eu, ... (vezi toată discuția)
Mostenire, procedura de iesire din indiviziune dmisu dmisu Buna ziua, As dori citeva informatii si sfaturi in legatura cu urmatoarea situatie. Tatal meu a murit in 1995. El a fost unul dintre cei doi mostenitori ai ... (vezi toată discuția)