avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacarea actului de donatie.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacarea actului de donatie.

Detin un apartament astfel: 1/2 din imobil este mostenire de la parintii decedati, conform actului de mostenire, iar
restul de 1/2 , care a fost a fratelui meu si care a decedat, l-am obtinut ca donatie de la unul din copii lui. Fratele meu a avut doi copii si la moartea lui, s-a intocmit actul de succesiune dar un copil a facut act de renuntare la mostenire, iar celalalt a ramas singurul mostenitor dar a facut act de donatie catre mine pentru toata mostenirea ramasa de la tatal sau.
Exista posibilitatea ca cei doi copii sau urmasii acestora sa atace actul de donatie?

Alte discuții în legătură

Mostenire MARISSA7 MARISSA7 Suntem doi frati.Parintii nostri au decedat in urma cu 12. In timpul vietii mama noastra era proprietara unui apartament.50% din proprietatea acestui aprtament ... (vezi toată discuția)
Succesiune al1n al1n Suntem trei frati. Parintii nostri au avut un apartament de doua camere confort 1 decomandat, proprietate personala. In anul 2002 parintii au donat cu act de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se poate face o declaratie de renuntare la mostenire ... vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Se poate face o declaratie de renuntare la mostenire atat timp cat parintii mei sunt in viata? Mama mea urmeaza sa mosteneasca o casa in ... (vezi toată discuția)