avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită pot depune recurs?
Discuție deschisă în Executare silită

pot depune recurs?

Buna ziua,
Am depus o contestatie la executare si mi-a fost respinsa, desi am invocat faptul ca au fost retinute sume din concediul medical ( prenatal), ca anumite sume platite nu se regasesc in fisierul pus la dispozitie de creditor (am depus un extras de cont si o chitanta in acest sens) dar si faptul ca repartizarea platilor s-a facut contrar contractului crescandu-mi debitul artificial : adica conform contractului repartizarea se face pe principal, dobanda , penalitate ,etc iar ei au repartizat sumele pe penalitate, dobanda, principal. Cu toate aceste mi-a fost respinsa contestatia si in fond dar si in apel. Practic in fond judecatorul nu s-a pronuntat referitor la retinerea sumelor din concediile medicale, iar pentru restul a spus ca nu e facuta expertiza contabila.
In apel , desi am vrut sa solicit si expertiza, avocatul mi-a spus ( de fapt am consultat 2 avocati) ca nu este necesar mai ales ca am dovezile de plata neinregistrate de creditor .si apelul a fost respins, copiind practic aproape hotararea din fond, iar referitor la sumele retinute din concediul medical a spus ca nu se poate stabili pe baza documentelor depuse cat au fost sumele de concediu medical si cat a fost salariul ( am avut adeverinta de la locul de munca, extras de cont , bilet de iesire din spital ) . In acest caz, si cu bani luati in plus si cu debit marit si cheltuieli de executare in plus si executare ilegala din concediu medical, respinse si in apel mai pot depune recurs? As dori sa aflu cat mai multe pareri avand in vedere experienta anterioara. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 20:58, 31 August 2020
Multumesc pentru raspuns. Nu stiu daca am inteles bine, dar eu am cerut instantei sa constate ca exista sume platite dar neinregistrate ( o chitanta si un extras de cont - plata prin debitare card) si sa mi le vireze inapoi cu dobanda legala. Insa asupra acestui aspect nu s-a pronuntat. Ba am mai cerut sa constate si nulitatea unui act aditional intrucat emiterea lui nu respecta clauzele contractului ( deci nu clauze abuzive). Nici asupra acestui aspect nu s-a pronuntat instanta. In acest caz pot cere revizuire sau eventual pot depune actiune in constatare clauze abuzive? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2020
Chestiuta, utilizator
Va trebui să analizez în concret toate documentele (hotarare, act aditional, cererea dumneavoastra etc.) pentru a vă da o opinie concretă și avizată. Puteți să mă contactați la datele de contact indicate pe profil sau mesaj în privat.

O seară frumoasă,
Av. Filimon Cristina

Chestiuta a scris:

Multumesc pentru raspuns. Nu stiu daca am inteles bine, dar eu am cerut instantei sa constate ca exista sume platite dar neinregistrate ( o chitanta si un extras de cont - plata prin debitare card) si sa mi le vireze inapoi cu dobanda legala. Insa asupra acestui aspect nu s-a pronuntat. Ba am mai cerut sa constate si nulitatea unui act aditional intrucat emiterea lui nu respecta clauzele contractului ( deci nu clauze abuzive). Nici asupra acestui aspect nu s-a pronuntat instanta. In acest caz pot cere revizuire sau eventual pot depune actiune in constatare clauze abuzive? Multumesc.

Ultima modificare: Luni, 31 August 2020
Cristina Filimon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu metulica metulica Am 2 sentinte judecatoresti in acelasi dosar prima la fond mi s a respins plingerea ca de o plingere contraventionala e vorba iar in apel mi s a aplicat ... (vezi toată discuția)
Audierea martorului lorelai1 lorelai1 daca un martor recunoaste la notarul public printr-o declaratie ca a mintit in instanta,acest lucru intamplandu-se dupa pronuntarea sentintei,ce se va ... (vezi toată discuția)
Recurs curtea de apel Stanciu73 Stanciu73 am depus recurs in calitate de parat la Curtea de Apel,dar curtea a respins recursul ca fiind nefondat.ce mai pot face in continuare in apararea mea? (vezi toată discuția)