avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La pensie de invaliditate grad III am inteles ca pot ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La pensie de invaliditate grad III am inteles ca pot lucra ca ...

La pensie de invaliditate grad III am inteles ca pot lucra ca independent. Exista totusi niste limite?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 1 Septembrie 2020
Puteti lucra 4 ore cu contract individual de munca. Daca va deschideti PFA, PFI programul vi-l faceti singur, dar este bina sa respectati cele 4 ore pentru a nu se agrava situatia dvs. medicala.
În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de munca nicolas25 nicolas25 buna ziua. eu sunt pensionat pe caz de boala si am gr 3, grupa ce imi permite sa lucrez cu 4 ore. intrebarea mea este daca pot sa adaug un contract de ... (vezi toată discuția)
O persoana pensionata pe caz de boala, cu drept de lucru 4 ore ... RamonaTache RamonaTache O persoana pensionata pe caz de boala, cu drept de lucru 4 ore pe zi, poate realiza venituri din activitati independente ? (vezi toată discuția)
Modificare art 118 din legea 263/2010 dinur dinur Daca o persoana care are certificat medical de handicap gradul 2 , se poate pensiona din motiv de handicap si cumula venitul din pensie cu cel din salariu (vezi toată discuția)