Buna ziua. Am cunoscut pe facebook o persoana dintr-o alta localitate, cu care am inceput sa povestim online si la tel. Dupa 3 saptamani a zis ca nu doreste o relatie dar nu a specificat ca nu vrea nici sa vb. Am incercat sa o sun de pe 3 nr dar nu a raspuns, i-am trimis cateva mailuri dar, la fel, nu a raspuns. Dupa 5 zile am vizitat-o la servici si mi-a zis ca nu mai vrea sa vorbim si sa nu o mai caut. Am zis ca ok. Doar ca a doua zi, am fost sunat de la politie spunandumi-se ca a facut o plangere penala impotriva mea pentru hartuire si ca peste 2 saptamani urmeaza sa dau si eu declaratie. Am inteles ca mesajele si telefoanele din cele 5 zile sunt considerate hartuire chuar daca ea nu a raspuns la nici unul, respectiv nu mi-a zis ca nu vrea sa o sun. Mi s-a zis de la politie ca in astea 2 sapt sa nu iau legaturacu ea. Ce pot face in aceasta situatie? Risc o cindamnare penala? Multumesc.
Mai intai trebuie vazut daca sunteti vinovat.
Aveti dreptul la aparare prin avocat la politie si la procuror.
Pana sa mergeti la audiere aveti dreptul de a discuta cu avocatul si chiar ar fi bine sa procedati asa ca sa stiti ce sa declarati deoarece ceea ce declarati poate fi folosit impotriva dvs.
Cosmincom
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu inteleg de ce dureaza 2 saptamani pana mi se ia declaratia. Am vrut sa merg chiar azi, cand m-a sunat politistul insa a zis ca nu se poate decat peste 2 saptamani.