Buna seara, am o problema la cere nu gasesc nicio rezolvare. Locuiesc la etajul 1 intr-o casa Ds+P+1E. La demisol vecinul a scos evacuarea gazelor de ardere de la centrala termica prin cosul de fum al casei care era dezafectat. De 6 luni imi cade tencuiala si miroase a igrasie in casa de la infiltratii. Am facut sesizare la ISC care a pasat adresa la Distrigaz, ei au venit deranjati de sesizare si au oprit gazul la toata casa noastra si la casa vecina (colaterala). ISU mi-a spus ca nu e de competenta lor sa amendeze constructii civile, DSP si Garda de mediu au pasat adresa la ISU. La noi in casa tot nu se poate locui iar vecinul de la Ds e in Grecia de cateva luni. Ne-a blocat nr de telefon si mie si sotului meu si ne-a spus ca trebuie sa suportam cu totii cheltuielile de conformare a lucrarii sale si cele de intretinere a cosului. Codul civil prevede ca pt partile comune costurile vor fi suportate de toti locatarii exceptie fiind atunci cand sunt folosite exclusiv de un singur proprietar, acesta fiind responsabil de cheltuieli( articolul 654). Ce pot face mai departe? Multumesc.
Trebuie analizat daca proprietarul de la Ds putea efectua evacuarea prin acel loc fara acordul celorlalti proprietari ai casei in functie de amplasament, cote, parti comune etc.
Cei de la ISu au constatat ca este legala operatiunea de evacuare? Competenta lor e sa constate daca sunt respectate normele privind securitatea la incendii.
Abia apoi va raman actiunile civile sa obligati pe proprietar la desfiintarea acelei cai de evacuare a gazelor arse, prin alegerea unui alt traseu de evacuare si obtinerea de despagubiri materiale si morale, intrucat va afecteaza si sanatatea.