avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pensia alimentara stabilita ...

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca pensia alimentara stabilita de instanta ca procent din sal net dar nu mai putin decat acelasi procent raportat la minimul pe economie, se poate raporta in perioada de somaj tehnic la valoarea de 75% din salariul minim incasata sau se raporteaza tot la salariul minim la nivel national.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:51, 9 Septembrie 2020
Se raportează la procentul stabilit de instanță. Dacă în prezent sunteți în șomaj, și aveți un venit lunar sub salariul minim net, trebuie să cereți în instanță raportarea pensiei de întreținere la venitul actual cert. Dacă nu apelați la instanță, riscați să fiți executat silit conform titlului executoriu aflat în vigoare.
Buna ziua,

La plata pensiei de intretinere sunt avute in vedere veniturile constante, periodice, nu cele sporadice, intamplatoare.

Instanta de tutela are in vedere veniturile nete impozabile.

Somajul tehnic este avut in vedere la plata pensiei de intretinere.

Acesta reprezinta un venit impozabil, conform Codului de procedura fiscala.

Totodata, el rezida din contractul individual de munca perfectat.

El este acordat in contextul starii de pandemie, cata vreme activitatea profesionala a comportat modificari.

Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara DanielBc74 DanielBc74 Ce pensie alimentara pot primi 3 copii daca sotul nu lucreaza in Romania? (vezi toată discuția)
Se ia în calcul venitul din vânzarea de bunuri mobile/imobile când pensia de întreținere a fost stabilită procentual? SimonT SimonT Si pt. venitul din vanzare bunuri ( imobil, masina) se plateste procent la pensia se intretinere minori? Multumesc. (vezi toată discuția)