avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la achizitia prin licitatie de obiecte diverse din ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la achizitia prin licitatie de obiecte diverse din afara tarii si revanzare la noi

Buna ziua, in scurt timp vreau sa infiintez o societate alaturi de un partener care se v-a ocupa cu achizitia prin licitatie de obiecte diverse din afara tarii (Germania, Polonia, Regatul Unit, Spania), si comercializarea ulterioara a acestora pe piata din Romania. M-ar interesa care sunt codurile CAEN pe care trebuie sa le am (Strict pe partea de licitatie online din afara tarii si comercializare de bunuri) si care este procedura legata de TVA, pe bunurile respective cred ca o sa se aplice la incherierea licitatiei TVA-ul tarii respective, o sa mai platesc sau nu in tara TVA, trebuie sa ne inscriem în Registrul operatorilor intracomunitare?!
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 14:59, 8 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Licitatiile se organizeaza pentru produse noi sau sh?

Daca produsele achizitionate sunt second hand si daca furnizorul intracomunitar aplica regimul special pentru bunuri second hand,in acest caz societatea nu efectueaza o achizitie intracomunitara impozabila in Romania, iar TVA nu se datoreaza in Romania.

Regimul special pentru bunuri second hand trebuie sa reiasa din emiterea facturii.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto second hand bibimadi bibimadi buna seara. reprezint o societate care are ca domeniu de activitate comert auto second hand. achizitionez masini din comunitate de la site-uri de ... (vezi toată discuția)
Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)