avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara ! Există o lege în vigoare, conform ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara ! Există o lege în vigoare, conform căreia în ...

Bună seara !
Există o lege în vigoare, conform căreia în urma decesului unuia dintre soți, soțul supraviețuitor pensionar are dreptul să beneficieze de un procent din pensia soțului decedat, în funcție de anii de căsătorie ? Și ce trebuie făcut pentru a beneficia de acesta ?
Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 7 Septembrie 2020
Raportat la timpul prezent, nu există o astfel de lege în vigoare. Pensia personală nu se poate cumula momentan cu pensia de urmaș după soțul decedat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ajutorul pentru sotul supravietuitor
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt pensionar, iar soția mea a decedat de curând, ... Derulator Derulator Bună ziua, Sunt pensionar, iar soția mea a decedat de curând, fiind încă în activitate. În această situație, există vreo posibilitate de a primi ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sot supravietuitor nicoleta63 nicoleta63 sunt sotie supravietuitoare si sunt pensionar cu grad de invaliditate 2,am fost casa toriti legitim20 ani beneficiez de pensie de urmas? ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas - sotie supravietuitoare selon87 selon87 Va salut si va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat ! Succint, va expun situatia : Casatoria s a infaptuit in Februarie 2001- decesul sotului in ... (vezi toată discuția)