avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract perioada determinata Buna ziua, nu stiu exact ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract perioada determinata Buna ziua, nu stiu exact de aceea ...

Contract perioada determinata

Buna ziua, nu stiu exact de aceea as dori sa ma ajutati cu o informatie. Citisem acum ceva timp de o facilitate a angajatorului daca angajeaza personal cu contracte pe perioada determinata max 3 luni. Ma puteti indruma unde sa citesc?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 15 Octombrie 2020
Incercati sa oferiti cate mai multe detalii pentru obtinerea unui raspuns adecvat.
Cererea dvs este destul de vaga.
Era o informatie precum ca daca angajatorul angajeaza o persoana cu contract pe perioad determinata pana in 3 luni , beneficiaza de o compensatie sau ceva ca i se restituie niste bani angajatorului de la ajofm. Vreau sa stiu mai multe detalii legat de acest aspect dar nu stiu ce era:lege, ordonanta etc
OUG nr. 132 din 7 august 2020
privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă

art. 5
(1) Până la 31 decembrie 2020, dar nu mai mult de o perioadă de 3 luni, la alegerea angajatorului, pentru angajații care încheie contracte individuale de muncă pe perioadă determinată de până la 3 luni, se asigură decontarea unei părți din salariul acordat acestora, suportată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate în aceste locuri de muncă, pentru o perioadă de lucru de 8 ore/zi, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020, cu modificările și completările ulterioare, aferent perioadei lucrate.
(2) Angajatorul are obligația de a plăti integral contravaloarea muncii prestate în baza contractului individual de muncă pe perioadă determinată, suma reprezentând procentul de 41,5% prevăzut la alin. (1) fiind decontată ulterior de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, denumită în continuare ANOFM.
(3) Decontarea sumei prevăzute la alin. (1) se face la cererea angajatorilor pe baza declarației pe propria răspundere din care să rezulte îndeplinirea condițiilor prevăzute la alin. (1) însoțită de lista persoanelor pentru care se solicită decontarea sumei prevăzute la alin. (1), asumată de reprezentantul legal al angajatorului, după îndeplinirea de către aceștia a obligațiilor declarative și de plată aferente veniturilor din salarii și asimilate salariilor, prevăzute de Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, din perioada pentru care se face solicitarea.
(4) Decontarea din bugetul asigurărilor pentru șomaj a sumelor prevăzute la alin. (1) se efectuează în termen de cel mult 10 zile de la data depunerii cererii prevăzute la alin. (3), în baza unei proceduri care se aprobă prin hotărâre a Guvernului.
Multumesc pentru informatie,

Sa inteleg ca daca eu angajez pe cineva max 3 luni cu contract pe perioada determinata , pot beneficia de acest sprijin. As avea cateva intrebari:
1.dupa terminarea termenului contractului daca prelungesc pe perioada nedeterminata prin aditional se mai aplica?
2.daca se termina contracul angajatului si inchei alt contract de 3 luni aceluiasi angajat ,se mai aplica?
3.daca dupa acest contact de 3 luni, fac un alt contract aceluiasi angajat, mi se va aceasta compensare de 41,5% inapoi?

Multumesc de raspunsuri
Textul de lege se aplica pană la 31 decembrie 2020 ....iar contracte individuale de muncă trebuie sa fie pe perioadă determinată de până la 3 luni .
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe trei luni, 41,5% de la stat, oug 132 rickisnooks rickisnooks Buna seara, am ramas fara loc de munca si as avea posibilitatea sa ma angajez temporar la firma unui prieten doar daca pot beneficia de prevederile OUG 132 ... (vezi toată discuția)
Codul muncii in contextul actual- buna ziua, in luna aprilie anul curent, angajatorul m-a trimis ... oana.cris oana.cris Buna ziua, In luna Aprilie anul curent, angajatorul m-a trimis in somaj tehnic pana in luna Iunie inclusiv. In luna Iulie, m-a scos si m-a bagat in preaviz, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se poate transmite reducerea timpului de lucru ... margineanvalentina margineanvalentina Buna ziua, cum se poate transmite reducerea timpului de lucru conf OU 132/2020 in Revisal? Multumesc. (vezi toată discuția)