Tatal meu in varsta de 66 de ani a fost diagnosticat cu tumora pulmonara stanga gradul IV(cu metastaze la celalalt plaman),HTA gradul II,cardiopatie ischemica,nu se poate alimenta singur ,nu se poate imbraca singur ,se deplaseaza cu ajutor pe distante mici deoarece oboseste foarte repede.Cu toate acestea a fost incadrat in gradul de handicap accentuat, cod handicap 2,fara dreptul de a avea insotitor.Evaluarea s-a facut la domiciliu pentru ca tatal meu nu s-a putut deplasa. Este corecta incadrarea?Stiu ca pot face contestatie dar aceasta trebuie depusa tot la comisia care a facut evaluarea si nu am incredere ca se va rezolva ceva. Ce pot face, pentru ca tatal meu are nevoie reala de insotitor?
Faceti contestatie.Va fi analizata de Comisia Superioara de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulti. Asteptati raspunsul lor, după care, daca prin Decizia acestei comisii se respinge contestatia dvs. si se mentine gradul de handicap accentuat in care a fost incadrat, aveti posibilitatea sa actionati in instanta de judecata.