avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT CALIFICAT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT CALIFICAT

Buna seara, Vreau sa va intreb respectuos ce se poate intampla in urmatoarea speta.Am fost cu prietena in aceasta seara la cumparaturi.Aceasta si-a pus pe cap o bentita pe care a uitat sa o treaca pe la casa.Am fost intampinati la nici 1 metru de la caserie de paza si dusi intr-o camera unde am asteptat politia.Bentita costa 10 lei,am vrut sa o platim dar nu am fost lasati,am explicat ca a uitat-o pur si simplu pe cap,la venirea politiei prietena si paznicul au dat cate o declaratie si ni s-a comunicat ca i se va intocmi dosar si se va trimite la judecatorie pentru furt calificat.As vrea sa stiu,e ceva grav?Cum as putea sa rezolv?Daca nu ne prezentam la proces ce se intampla?Cum putem sti cand sa ne prezentam in conditiile in care nu locuim la adresa din buletin?Va multumesc din suflet!!!
Cel mai recent răspuns: FlowGj , utilizator 17:04, 9 Martie 2011
Buna seara. Este necesar ca prietena dvs. sa se prezinte atunci cand va fi citata. Sa comunice celor care la locuiesc la adresa dein buletin , faptul ca ii va sosi o citatie , iar ei sa o anunte. Neprezentarea ar putea sa-i agraveze situatia . pRezenta la chemarea organelor de cercetare si atitudinea sincera, cooperanta, ii pot fi favorabile si ar putea , prin bunavointa procurorului , in special daca nu are antecedente penale, sa se aleaga doar cu o amenda administrativa.
Va multumesc din suflet pentru raspuns.La plecarea organelor de politie ni s-a comunicat sa vom fi sunati pentru a ne prezenta la sectie pentru a mai da o declaratie.Credeti ca e oportun sa asteptam apelul lor pentru a comunica noua adresa sau ca ar fi preferabil sa ne prezentam mai devreme pentru a comunica o noua adresa de corespondenta si a da o noua declaratie?Mai este valabil in actualul cod de procedura penala art.18,1*(Amenda administrativa deoarece prejudiciul este mic si fapta nu prezinta pericol social?)
Va multumesc anticipat
Da, art. 18 inca mai este valabil , insa se pare ca in viitorul Cod penal va disparea . Nu ar fi rau daca prietena s-ar prezenta si mai devreme in vederea comunicarii noii adrese, s-ar putea lua in calcul ca fiind o conduita buna . Declaratia insa nu stiu daca o poate da mai devreme decat vor considera ei.
Daca sentinta va fi prelungita pana la intrarea in vigoare a noului cod de procedura Penala inseamna ca va primii inchisoare?Aveti idee cand intra noul cod in vigoare.

Multumesc din suflet!

Cu respect,

Ionut
Nu va intra asa curand in vigoare, si se pare ca nici nu va mai intra in forma in care a fost conceput. Si chiar daca ar fi sa dureze atat o eventuala judecata( nu cred sa se ajunga acolo) , se va aplica legea cea mai favorabila. Asadar, dacain noua lege se vor gasi pedepse mai aspre, se va aplica legea veche( cea actuala) , intrucat contine o pedeapsa mai mica .
Insa , n u aveti de ce sa va faceti griji mari, fiindca e o fapta cu un pericol social minor . Puneti-va deoparte bani pentru amenda. Bafta!

Alte discuții în legătură

Adresa comunicare amenda razvann19 razvann19 Am fost prins impreuna cu un prieten acum cateva zile cu o cantitate de prox. 0,2 g marijuana, am fost dus la o sectie de politie unde mi s-a luat o declaratie ... (vezi toată discuția)
Furt dintr-un magazin de haine abis abis buna ziua!o sa expun problema mea si o sa rog pe cineva in domeniu sa imi raspunda.acum o saptamana am furat dintr-un magazin un articol in valoar de 50 RON.am ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu cand intra noul cod penal ContSters221277 ContSters221277 prietenul meu este inchis din luna iulie ptr tentativa de omor si are o condamnare de 6 ani ,as dori sa stiu daca ii va mai scadea din pedeapsa cand va intra ... (vezi toată discuția)