avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie limita de varsta -plata drepturilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie limita de varsta -plata drepturilor

Buna ziua,

Mama mea a primit decizia de pensie pt limita de varsta in august 2020.
Citez din decizie:
"Data inscrierii la pensie limita de varsta: 27 iunie 2019.
Plata drepturilor se va face incepand cu data de 10 februarie 2020."

Mentionez ca din iunie 2019 pana in prezent a primit pensie pe caz de boala ( care este mai mica decat cea pt limita de varsta).

Intrebare: de ce plata drepturilor se face cu februarie 2020 si nu cu iunie 2019, cand a intrat de drept la limita de varsta?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:07, 8 Septembrie 2020
Eu nu cred ca a beneficiat de pensie de invaliditate din iulie 2019.
Eu cred ca a beneficiat de pensie de invaliditate de dinainte de 01/01/2011, adica de pe legea 19/2000.
Acum s-au aplicat prevederile DECIZIEI NR. 702 DIN 31.10.2019 A CURȚII CONSTITUȚIONALE A ROMÂNIEI
Detalii gasiti, aici:
[ link extern ]
Asa este; are pensie pe caz de boala din 2005.
In acest caz, inteleg ca este corect ca plata drepturilor sa se faca din feb 2020 - cu plata retroactiva a diferentei de suma intre cele 2 pensii?!
Da.
Diferente incepand cu 10/02/2020.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indice de corecție pensie Angela. Șandru Angela. Șandru Soțul meu sa pensionat pe caz de boala in 20.11.2000 și a ieșit la limita de vârstă pe 25.01.2019 cu indice de corecție 0.00. E posibil sa nu aibă ... (vezi toată discuția)
Indice corectie : as avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru ... Ștefan RM Ștefan RM As avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru calculul pensiilor. Într-o decizia de pensie de invaliditate din martie 2017 e 1,21, ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de prevederile deciziei 702/2019 a curtii constitutionle publicata in mo 96/2020 ? psorinp psorinp Am fost pensionar de invaliditate din anul 2004 pana in anul 2108 iunie 12 cand am trecut la pensie de varsta si la data calcularii pensiei de varsta nu mi s-a ... (vezi toată discuția)