Sunt "fericitul" posesor al unui teren in curtea unui spital. Notificare depusa in termen, acte de proprietate si decret de expropriere beton, expertiza cadastrala extrajudiciara facuta de mine, dar problema e urmatoarea: pe vechiul amplasament se afla un punct de transformare energie electrica pe care il consider de utilitate publica impreuna cu calea sa de acces aferenta. Da? Restul suprafetei de teren care a fost constituit la data exproprierii din teren viran, este alcatuit actualmente din: parcare auto, spatiu verde (adica niste copaci, nu parc) si cale acces spital. In conditiile in care spitalul mai dispune de o cale de acces, autoritatea indrituita cu emiterea deciziei de retrocedare imi refuza restituirea totala in natura pe motiv de cale de acces.
Am solicitat compensarea suprafetei care nu poate fi retrocedata (punct de transformare electrica) cu o suprafata invecinata (pe care nu este depusa notificare de restituire) si am gasit prin expertiza cadastrala cu expert cadastral autorizat de Min. Justitiei categoria D, posibilitatea retrocedarii intregii suprafete detinute anterior exproprierii. In schimb solutia mea duce la inchiderea acelei cai de acces.
Intrebare: este in vigoare HG 489/2003 cu privire la Normele de aplicare a L10/2001? Daca este in vigoare, aceste norme sunt aplicabile la L247/2005?
Ce sanse am in eventualitatea unui proces si cine poate stabili ca parte neutra cat de necesara este aceasta a 2-a cale de acces ca servitute legala?
Multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde cu opinii pertinente.
de obicei se retrocedeaza pe vechile amplasamente,iar faptul ca mai este o cale de acces e un motiv inplus pt. instanta sa-ti admita cerera.Depui expertiza extrajudiciara si mai soliciti si una cu aceleasi obiective in cadrul procesului.mult noroc.
Avand in vedere ca e vorba de intrarea unui spital, e destul de greu sa obtii retrocedarea pe vechile amplasamente, chiar daca exista inca o intrare.Si chiar daca obtii retrocedarea in totalitate pe vechile amplasamente, statia de transformare a energiei electrice amplasata pe teren va scadea mult valoarea acestuia. Uneori compromisul e cea mai buna solutie.
Buna ziua am si eu o mare problema cu retrocedarea , in 1991 bunica a cerut 28 hectare padure si o moara de faina in 2003 a depus o alta cerere si o notificare , in 2005 am depus noi mostenitori o cerere CF si un CF unde am avut o casa cu teren si-n 1989 sa dat un decret de expropriere silita .Oriunde am mers cu aceste acte au fost refuzate atat prefectura jud Bihor cat si de comisia judeteana noi avem acte notarilale si toate inregistrate legale si am facut o plangere la curtea de apel alesd cand am fost acolo mi sa dat dreptate mie dar raspunsul cercetari lea dat dreptate domnului secretar si primar astea fac legea in comuna vadu crisului jud bihor fiind PNL mia spus in fata ca putem sa merem de aicea pana in oradea ca tot ei au dreptate nu mai stim ce sa facem , aceste ni sau dat de la primarie niste testamente fara nici o legalizare fara inregistrare fara stampila pe acele acte se dau o avere de miliarde , Va dati seama in august mi sa aratat o cerere facuta in 2005 si inregistrata in 2007 la primaria vadu crisului acesta fiin in termen legal si nu stiu cum domnul secretar isi scrie padurea noastra pe tatal lui se poate asa ceva NU MAI STIM CE SA FACEM VA RUGAM AJUTATINE CINEVA
VA PUTEM TRIMITE ACTELE SA VEDETI CE SE POATE FACE IN TARA ASTA
doamna Maria Rus ati angajat pana acum vreun avocat? ati incercat sa mergeti la Avocatul Poporului sa explicati cum ati fost tratati de primarie si consiliul judetean? nu vreau sa credeti ca va sfatuiesc prostii ...dar ati putea sa aduceti un pic si presa la curent...sa faceti un pic de scandal mai popular...si asa poate atrageti atentia cum trebuie B-) dar un avocat va va ajuta cel mai mult sa clarifice pe ce lege ati facut cererile de reconstituire si asa mai departe...mult noroc....
va multumesc problema este ca la avocati se tem neau spus in fata ce actele sunt bune iar dupa aceea ca nu mai sunt de fiecare data primim alt testament