avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fostul soț nu vrea să elibereze de bună voie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fostul soț nu vrea să elibereze de bună voie locuința după divorț

Fostul soț nu vrea să elibereze de bună voie locuința după divorț.

*EDIT:

Mama mea a divorțat de tata iar acesta nu vrea să plece de bună voie din locuință, locuință cu chirie în care acesta nu face parte din contractul de închiriere (doar mama), și în care acesta ocupă abuziv o încăpere fără să plătească chirie și nici utilități.
Care este procedura prin care să îl evacueze din casă?

P.S.: Îmi cer scuze că nu a funcționat din prima să scriu mesajul, ci doar titlul.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2020
Plethonis, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:19, 14 Septembrie 2020
locuinta e a cui ?
Se poate cere evacuarea acestuia, daca nu e proprietar.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Buna ziua,
Daca e bin comun (cuparat in timpul casatoriei), va trebui sa dezbateti partajul si sa solicitati evacuarea dupa plata sultei.
Daca e bunul dumneavoastra propriu atunci puteti cere evacuarea in instanta.
Daca sunteti proprietar unic va trebui deschis proces de evacuare daca nu pleaca singur.
Puteti sesiza instanta singura sau prin avocat.
se cere in instanta beneficiul contractului de inchiriere.. dar decat sa se complice, sa se mute si asca pe el.. anunta proprietarul si se muta si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj locuinta chirie igabriel igabriel vreem sa divortam pe cale amiabila.din casatorie au rezultat doi copii, din care unul este minor.locuim intr-o locuinta cu chirie.In cazul partajului ,cine ... (vezi toată discuția)
Dovadă plată chirie Celebrimbor Celebrimbor Bună ziua! Am o problemă cu dovada plății chiriei. Am fost chemat în instanta pe 8 martie pentru a evacua un apartament, dar pana pe 8 martie ... (vezi toată discuția)
Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. ... ulmeni1 ulmeni1 Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. Divorteaza. Cum pot sa scot din spatiu fosta sotie care are si ea un apartament in propietatea ... (vezi toată discuția)