avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Înregistrare REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Înregistrare REVISAL

Bună ziua,
Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă: Din structura unei instituții publice se desprinde un serviciu care va avea personalitate juridică. Vom înceta contractele de muncă ale angajaților și se vor face altele, la noul angajator (conf.art.173 din Codul Muncii - transferul unității)
Vă rog să mi spuneți cum procedez în REVISAL în situația în care două angajate sunt în prezent în concediu pentru creșterea copilului (contract suspendat). Ce variante am în condițiile în care, la final, trebuie să iasă nr.de posturi atât la cedent cât și la cesionar, ținând cont că angajatele au contractul suspendat?
Asadar operarea în Revisal cedent, respectiv cesionar, cum se va realiza?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Danaioana , utilizator 07:44, 18 Septembrie 2020
Ori le incetati c.i.m. ori faceti transfer?

Si c.i.m. suspendate se pot transfera pe noua entitate.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Le vom înceta contractele ca urmare a reorganizării instituției și ne vom folosi și de art.173 din Codul Muncii.
As dori însă să știu cum operez în REVISAL cele două contracte suspendate. Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Ori le incetati c.i.m. ori faceti transfer?

Si c.i.m. suspendate se pot transfera pe noua entitate.

Art.173 C.mun. nu are ca efect incetarea c.i.m. ... salaritii carora le incetati c.i.m. , vor figura pe noua entitate? daca da , cum ?
Se vor face contracte noi, cu aceeași dată cu care le și încetează. Menționez ca acest fapt are la bază reorganizarea instituției prin Hotărâre de Consiliu Județean.
Dacă este greșită varianta aleasă de noi, vă rugăm să ne spuneți care ar fi modalitatea de încetare, respectiv angajare la noul angajator care va avea personalitate juridică.
Si operarea contractelor suspendate?
Mi se pare cam complicata varianta aleasa de dvs .... se poate merge direct pe art.173 C.mun.

Transfer contracte
1. Operatia permite transferarea de contracte din registrul angajatorului cedent, contracte care face obiectul unui transfer de intreprindere in baza Legii nr. 67/2006 .
2. Operatia permite transferarea de contracte din registrul angajatorului cedent, contracte care face obiectul unui transfer de intreprindere in baza Legii nr. 67/2006 .
3. Transfer contracte
In ecran se completaza urmatoarele informatii corespunzatoare transferului contractelor selectate:
- Denumire angajator destinatie: se completeaza denumirea angajatorului unde va fi transferat salariatul cu contractul de munca selectat
- CUI angajator destinatie: se completeaza CUI-ul angajatorului unde va fi transferat salariatul
- Data transfer: se selecteaza din controlul de data calendaristica data de transfer
- Temei legal: se completeaza cu temeiul legal ce sta la baza transferului contractului selectat
3. Salvarea informatiilor introduse.
4. Dupa salvare, aplicatia genereaza un fisier cu datele salariatului / salariatilor si contractului / contractelor transferat/e, aferente status-ului curent al acestora.

Fisierul generat va fi pus la dispozitia angajatorului cesionar, in vederea importului in registrul propriu, al salariatilor si contractelor preluate prin transfer de intreprindere de la angajatorul cedent.

Informatii suplimentare referitoare la aplicatia Revisal pot fi consultate in cadrul rubricii Raspunsuri la intrebari frecvente privind registrul din cadrul portalului www.inspectiamuncii.ro.

Alte discuții în legătură

Transfer angajati intre doua societati - septembrie 2016 AnamManole AnamManole Care este procedura de transmitere in Revisal a transferului angajatilor intre doua societati? Incetam contractele de munca la firma cedenta si intocmim si ... (vezi toată discuția)
Transfer angajati de la un angajator la altul Axente Tina Axente Tina Buna ziua. Urmeaza o fuziune intre doua societati, si bineinteles transferul angajatilor. Care este procedura de transfer din Revisal? In cat timp se ... (vezi toată discuția)
Modificari contractuale Daliborka Daliborka In cazul in care o societate este cumparata de o alta societate( care se va numi altfel), in acest caz cum se procedeaza cu angajatii existenti? aceasta ... (vezi toată discuția)