avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie la limita de varsta cu reducerea varstei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie la limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare cu salariul de la stat

Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate cumula pensia la limita de varsta cu salariul la stat, in cazul functionarilor publici. Mi-am depus dosarul de pensie la data de 04.08.2020. Conform anexei 5 la Legea pensiilor nr. 236/2010, ar fi trebuit sa ma pensionez la 62 ani si 9 luni deci in februarie 2022. La data de 08. 09. 2020 am primit prin posta decizia de pensionare pentru pensie la limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare deoarece am lucrat in grupa a 2-a de munca. Data deciziei este 01.09.2020. Deoarece angajatorul are nevoie de mine in continuare, am hotarat sa mai lucrez. Va rog sa-mi spuneti:
1. Daca este legal sa cumulez pensia cu salariul la stat;
2. Ce anume trebuia sa fac dupa primirea prin posta a deciziei de pensionare(eu am anuntat in scris angajatorul)?;
3. Inainte de depunerea dosarului trebuia facuta o solicitare in scris prin care sa cer mentinerea in functie?
4. Ce trebuie sa faca angajatorul dupa anuntul meu legat de primirea deciziei de pensionare? Este obligatorie desfacerea contractului de munca si incheierea altuia nou?
5. Contractul de munca avut pana acum , mai este valabil si dupa primirea deciziei de pensie?
Ca o concluzie, ce pasi trebuiau urmati inainte de depunerea dosarului, si dupa primirea deciziei de pensionare pentru a putea lucra in continuare?
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2020
Maria Val, utilizator

Alte discuții în legătură

Lucrez in sistemul privat. daca imi depun dosarul de pensionare ... carro carro Lucrez in sistemul privat. Daca imi depun dosarul de pensionare pt limita de varsta trebuie sa anunt angajatorul? la depunerea dosarului sau cand vine decizia ... (vezi toată discuția)
Pensionar și salariat după depunerea dosarului de pensionare ... ili90 ili90 Pensionar și salariat După depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă, in ce condiții mai pot rămâne în activitate, in cumul pensia și ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Am o salariata careia i s-a eliberat decizia de pensionare pentru limita de varsta, ieri! Cum ar trebui eu sa procedez? trebuie incetat contractul ... (vezi toată discuția)