avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Persoana care are cazier poate sa administreze 4 firme?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Persoana care are cazier poate sa administreze 4 firme?

Bună seară,
Este posibil ca o persoana care are cazier sa administreze 4 firme și poziția de consilier la primărie. Mulțumesc anticipat,
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ana Alexandrov , Avocat 11:05, 18 Septembrie 2020
Bună ziua,

Ce fapte sunt înscrise în cazierul judiciar?

Cât timp nu i-a fost interzis prin hotărâre judecătorească definitivă exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, poate deține calitatea de consilier local.

În ceea ce privește societățile, dispozițiile art. 6 alin. 2 din Legea nr. 31/1990 stabilesc următoarele: „Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori cărora li s-a interzis prin hotărâre judecătorească definitivă dreptul de a exercita calitatea de fondator ca pedeapsă complementară a condamnării pentru infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracţiuni de corupţie, delapidare, infracţiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracţiuni prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau pentru infracţiunile prevăzute de prezenta lege.”

Prin urmare, dacă persoana în cauză a fost condamnată definitiv pentru o altă infracțiune decât cele menționate anterior, poate îndeplini această funcție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmă Silviulucian Silviulucian Dacă am fost condamnat pentru evaziune fiscală, pot să îmi înființez PFA? (vezi toată discuția)
Preluare srl Crisb68 Crisb68 Buna ziua,as dori sa preiau un srl cu o autorizatie taxi.Problema este ca eu inca nu sunt reabillitat,am avut o condamnare cu suspendare 1 an in anul 2016 la ... (vezi toată discuția)
Pot infiinta firma (societate cu raspundere limitata) daca am ... Pavelflorin50 Pavelflorin50 Pot infiinta firma (societate cu raspundere limitata) daca am fost condamnat cu inchisoare cu suspendare, cauza furt de electricitate? (vezi toată discuția)