avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 448/2006 modificata in august prin Legea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 448/2006 modificata in august prin Legea 193/2020 permite ...

Legea 448/2006 modificata in august prin Legea 193/2020 permite angajatorilor sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand echivalentul a minimum 50% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata inmultit cu numarul de locuri de munca daca nu au angajat persoane cu handicap. Exista vreun impediment daca avem contract, acord de parteneriat cu o UPA si am inceput sa achizitionam bunuri sa putem beneficia de reducere fond de handicap incepand cu luna octombrie (contributiile lunii septembrie)?
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
apetra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 18 Septembrie 2020
1. Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.

2. Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condițiile prevăzute de lege, pot opta pentru una dintre următoarele obligații:
a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;

b) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând echivalentul a minimum 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentând diferența până la nivelul sumei prevăzute la lit. a) să achiziționeze, pe bază de parteneriat, produse sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unități protejate autorizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. firma de constructii, in cazul in care depaseste nr.mediu ... JILAVEANU MARIA JILAVEANU MARIA Buna ziua. Firma de constructii, in cazul in care depaseste nr.mediu de 50 de angajati trebuie sa plateasca fond de handicap, in cazul in care nu are ca ... (vezi toată discuția)
Fond de handicap TironSandra TironSandra Buna ziua, Daca o societate are 52 de salariati , dar numarul mediu de salariati este de 48, plateste fond de handicap? Multumesc (vezi toată discuția)
Modificari legea 448/2006 axentyna@yahoo.com axentyna@yahoo.com Buna ziua, Este valabila, in continuare, optiunea ca o SC cu peste 50 salariati sa achizitioneze produse / servicii de la o unitate protejata (conf Legii ... (vezi toată discuția)