avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria ...

Cetățean moldovean-unde preschimb buletinul după căsătoria cu un român și de ce acte am nevoie.
Buna ziua!Am cunoscut un român pe internet și am venit din Republica Moldova în România.Ne-am căsătorit și avem un copil de 5 luni , născut în România la Maternitatea Giulești.Dupa naștere soțul a mers la Primăria Sectorului 6 pentru eliberarea certificatului de naștere.A prezentat actele de la spital, actele de identitate și certificatul de căsătorie.
I s-a refuzat emiterea certificatului,pe motiv că eu nu am același nume cu soțul (practic ar fi trebuit să-mi schimb buletinul).Am prezentat permisul de ședere și pașaportul valabile și tot nu am rezolvat nimic.Mi se cere să merg in Republica Moldova că sa schimb buletinul iar mie îmi este practic imposibil.Sunt singura cu copilul (soțul a plecat in Germania la munca pentru că nu mai aveam bani),nu a cum sa plec cu el (copilul nu are acte) și ce e cel mai trist este faptul că nu poate beneficia de asistență medicală (vaccinuri,etc.)
Va rog din suflet,ajutati-ma cu un sfat care să-mi permită preschimbarea buletinului ,aici în România!
Va mulțumesc tuturor celor care vă veți face timp pentru o femeie care a ajuns într-o situație disperată, singura printre străini!
Cel mai recent răspuns: Adevar2 , utilizator 13:05, 4 Octombrie 2020
Buna ziua, trebuie sa va adresati Ambasadei Republicii Moldova din Romania.
Vă mulțumesc din suflet,domnule avocat! Dumnezeu să vă binecuvânteze!Sper să reușesc să rezolv această problemă,fara sa trebuiască să plec în Republica Moldova.
Pe pandemia asta va trebui sa plecati in Moldova. Ambasada nu va da buletin. Dupa casatorie aveati 15 zile sa va schimbati buletinul in Moldova. Trebuia sa va ganditi ca vine copilul si trebuie sa aveti actele in regula. Nefiind cetatean roman nu puteti primi act de identitate romanesc, deci tot cu cel moldovenesc veti circula. Dupa ce faceti transcrierea certif. de casatorie in Moldova, va faceti buletiniul moldovenesc, apoi pasaportul moldovenesc, dupa care solicitati inregistrarea nasterii copilului in romania. Apoi veti face transcrierea certif. de nastere a copilului si in Moldova, copilul avand 2 cetatenii moldoveana si romana. Nu mai tergiversati, faceti ce trebuie! Multa sanatate! Sa ne scrieti cum ati rezolvat.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
Justitiarul711, utilizator
vă mulțumesc,din suflet!Sper să pot să ajung în Moldova.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte e nevoie pentru ? Felix123 Felix123 Buna ziua. Imi puteti va rog raspunde si mie la cateva intrebari ? Ce acte are nevoie o cetateanca din republica Moldova , pentru a se casatori cu un ... (vezi toată discuția)
Mutatie a unei persoane straine spauny spauny Buna ziua, As dori sa fac mutatia unei persoane din Republica Moldova, dar care este cetatean roman, pe domiciliul meu. Ce presupune acest lucru? Ce ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean roman rodik112 rodik112 buna ziua sunt din republica moldova si ma aflu in Romania si mia exspirat viza si as vrea sa ma casatoresc cu un cetatean roman am toate actele necesare dar ... (vezi toată discuția)