avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Shaormerie la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Shaormerie la parterul blocului

Buna ziua,
De trei saptamni s-a deschis la parterul blocului in care locuiesc un fast-food tip shaormerie. Mentionez ca parterul blocului este spatiu comercial din constructie care in prezent este in proprietatea privata a unei persoane.
Acest fast-food este deranjant prin mirosul neplacut pe care il emana pana aproape de miezul noptii pt. ca nu respecta nici orarul de functionare. Acesta shaormerie este dotata cu o hota simpla care evacueaza mirosul exact in zona dormitoarelor blocului.
Era obligatoriu ca pt. functionare, shaormeria sa obtina acordul vecinilor de la etajul 1 ?
In conditiile in care exista si o lege a mirosurilor, se poate face ceva ca sa putem trai in conditii civilizate si sa putem sa ne aerisim locuintele cu aer fara miros de ulei ranced?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CJohn , utilizator 23:55, 3 Octombrie 2021
Atat timp cat din proiect imobilil a fost prevazut cu spatii comerciale,nu este necesar acordul vecinilor
Sesizati oficial comisariatul garzii de mediu
Puteti sesiza DJSP si Agentia teritoriala de mediu, in scris cu nr. de inregistrare/ data pentru disconfort olfactiv creat si poluare.
Hota trebuie sa fie dotata cu filtre si ventilator pentru refulare fortata, iar cosul de evacuarer sa fie amplasat la inaltime pentru ca mirosurile sa se disperseze.
Buna ziua,
Exista un act normativ care sa reglementeze obligativitatea cosului de evacuare si modul lui de amplasare?
Multumesc.
Normativele de proiectare in ctii., indicatiile din cartea tehnica a centralei de apartament, OUG nr. 73/ 29.08.2002
Nu mai postati in discutii anterioare pentru a nu obliga pe cei care doresc sa comenteze, sa reciteasca tot ceea ce s-a scris anterior.
Buna seara,
Cred ca OUG 73/2002 nu are legatura cu mirosurile emanate de unitatile comerciale de la parterul blocurilor de locuinte, ci cu sistemele de incalzire entralizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Miros de fast food Claudiu333 Claudiu333 Buna seara am un spatiu cu destinatie fast food spatiul este spatiu comercial de la infiintarea blocului . Si am o problema cu un vecin pe subiectul miros . De ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la parterul blocului de locuinte unde am domiciliul, ... CJohn CJohn Buna ziua, La parterul blocului de locuinte unde am domiciliul, intr-un spatiu comercial prevazut cu aceasta destinatie din constructie, s-a deschis o ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)