Buna - as aprecia enorm o opinie in legatura cu un Certificat de Mosternitor pentru o gospodarie.
Certificatul este pe numele tatalui meu decedat si a sorei lui (singura) in viata. Mama mea este si ea decedatata si eu sunt singurul copil. Intrebarile sunt: la momentul acesta sunt drepturile mele egale cu ale sorei tatalui meu in viata ? Care sunt urmatoarele etape pentru a realiza diviziunea masei succesorale?
Inteleg ca s-a dezbătut succesiunea după bunicii dvs.
Tata a decedat după bunici si, fiind în viața cand au decedat bunicii, a fost considerat moștenitor, împreună cu mătușa dvs.
Mama cand a murit? După tata sau inaintea lui?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Păi e o diferenta, întrucât succesiunile se dezbat în ordinea deceselor.
Dacă mama ar fi decedat înaintea tatălui, trebuia să dezbateti succesiunea doar după tata.
Cum mama a decedat după, îl va moșteni pe tata in calitatea de soție supraviețuitoare, iar ulterior va trebui să dezbateti succesiunea și după mama.
Practic prin faptul că mama a decedat după, trebuie dezbatute succesiunile ambilor părinți, asta însemnând o moștenire in plus.
Buna ziua,
Dumneavoastra mosteniti cota tatalui dumneavoastra si sora acestuia ramane cu cota ei din certificat.
Mergeti la notar si dezbateti succesiunea de pe urma tatalui aratand si existenta acelei cote din certificatul de mostenitor in discutie.