avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinii care ne-au inundat refuza orice comunicare cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinii care ne-au inundat refuza orice comunicare cu noi! Am fost inundati de vecinii de deasupra. In cursul zilei, cei ...

Am fost inundati de vecinii de deasupra. In cursul zilei, cei de la termoficare au facut teste pentru pregatirea de iarna. Vecinii de sus sunt plecati, insa au lasat aerisitoarele la calorifere deschise. Cand am ajuns acasa curgea apa pe toti peretii, din tavan, din prize, din lustra, balta peste tot. Vecinul refuza orice fel de comunicare cu noi si spune ca nu e problema lui. Administratoarea refuza sa semneze un proces verbal de constatare a daunelor, desi a fost la fata locului si a fost in legatura cu vecinii. Ce e de facut? Asigurare facultativa nu avem momentan, insa va fi primul lucru pe care il facem dupa renovare. Mentionez ca apartamentul era proaspat renovat. Cum putem recupera ceva pe daunele provocate?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:36, 20 Septembrie 2020
In instanta ,prin hotarare judecatoreasca puteti obtine despagubiri.Strangeti probe si pastrati bonurile si facturile pt reparatii.
Foarte simplu va adresați unui avocat pt a va reprezenta in instanta intr-o acțiune în răspundere civilă delictuala.Ca probe faceti fotografii,daca nu dorește să va ajute adm blocului cu un proces verbal(desi este o practică relativ des întâlnită de a încheia un pv in astfel de situatii),încheiati dvs unul în care descrieti pagubele,semnează 1-2 prieteni ca martori,pe care ulterior ii audiați în instanta etc.Deoarece procesul durează 1-2 ani în mod cert si probabil renovati pana atunci păstrați o chitanță cu pretul materialelor ,daca este posibil și cu manopera etc.
Administratoarea refuza sa semneze un proces verbal de constatare a daunelor,

Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Initial notificati oficial proprietarul de deasupra dv cu obligatia asigurarii starii tehnice a apartamentului pe propria cheltuiala si acoperirea prejudiciului generat proprietatii dv urmare inundatiei -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Concomitent realizati fotografierea pagubelor produse la apartament
Solicitati presedintelui de asociatie sa semneze proces verbal de constatare a pagubelor

Am facut poze la tot. Administratoare nu doreste sa semneze nici constatarea. Presedinte de asociatie nu avem. Multumesc pentru raspuns.
ynocentta a scris:

Administratoarea refuza sa semneze un proces verbal de constatare a daunelor,

Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Initial notificati oficial proprietarul de deasupra dv cu obligatia asigurarii starii tehnice a apartamentului pe propria cheltuiala si acoperirea prejudiciului generat proprietatii dv urmare inundatiei -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Concomitent realizati fotografierea pagubelor produse la apartament
Solicitati presedintelui de asociatie sa semneze proces verbal de constatare a pagubelor

la nivelul imobilului de locuit in comun este infiintata asociatie de proprietari?
Daca este infiintata asociatie de proprietari cum functioneaza in lipsa reprezentantului legal?
Daca nu exista presedinte de asociatie cine reprezinta interesele asociatiei si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. pe scurt: administrator anunțat verbal că avem ... goodspeed goodspeed Bună ziua. Pe scurt: Administrator anunțat verbal în februarie că avem infiltratii de apă de pe acoperis, restul conversațiilor ținute pe whatsapp via ... (vezi toată discuția)
Atributii administrator bloc elisay_99 elisay_99 Buna ziua, sunt inundata de ani buni de vecinul de sus care nu vrea sa inteleaga ca are o problema. In sfarsit, la insistentele mele, acum cateva zile s-a ... (vezi toată discuția)
Coloana de scurgere bloc nou Paduraru valentin Paduraru valentin Buna ziua, vin și eu cu o întrebare , locuiesc într-un bloc nou ( cu garanție) , și am probleme cu coloana de scurgere de la baie am luat legătura cu ... (vezi toată discuția)