avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara, Am statutul de pensionar - pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara, Am statutul de pensionar - pensie anticipat partial, ...

Buna seara,
Am statutul de pensionar - pensie anticipat partial, incepind cu data de 04.09.2019, cu stagiul de cotizare de 37 ani si 7 luni si virsta de 59 ani.
Locuiesc in orasul Galati de cind m-am nascut, iar locul(locurile) de munca au fost in orasul Galati.
Avind in vedere prevederile din Legea 207 / 18.09.2020, publicata in M.Of. 858/18.09.2020, doresc sa ma lamuriti daca pot beneficia de redecerea virstetei standard de pensionare cu 2 ani fara penalizarea prevazuta in alin 4 din Legea 263.
Mentionez ca data la care voi beneficia de pensia de limita de virsta este Ianuarie 2024.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor rupa rupa am 58 ani si 7 luni ( n.13 /09 / 1955 ) in luna septembrie implinesc 59 ani ,nu sint salariat si nici pensionar . am 37 ani de munca ,din care 8 ani gr. 2 ... (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? roxananaum roxananaum Buna ziua, Tatal meu este nascut in iulie 1953 si are un stagiu efectiv de cotizare de 37 de ani. Are 25 de ani in gr 2 si cam 2 ani in gr 1, iar restul ... (vezi toată discuția)
Pot iesi la pensie? goby goby sunt de sex masculin nascut la 01.07.1949 m-am angajat iulie 1966 si lucrez si in prezent am 3 ani, 2 luni si 27 zile gr 2 de munca vreau sa ies la ... (vezi toată discuția)