avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna seara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna seara

am terminat divortul in luna februarie,am legalizat hotararea in luna oct. pe hotarare specificanduse faptul ca hotararea ramane definitiva in ceea ce priveste div..AM avut un auto dobandit in timpul casatoriei actele fiind numai pe nemele meu,mam inteles cu fosta sotie sa merg sa iau auto atunci cand gasesc un sofer masina fiind la socrii mei in curte unde am locuit .Am fost in vreo 3 randuri sami iau unele lucruri(haine),ultima data mia fost furat talonul de catre fosta sotie ,specific ca actele si cheile masinii erau in masina masina aflanduse in garaj iar cheile leam lasat fostei sotii aceasta spunandumi ca mai are tatal sau treaba in garaj si uneori mai scoate masina din garaj.A doau zi cand am vazut ca mia disparut talonul iam dat telefon si mia spus ca a gasit talonul pe jos si nu este nici o problema atunci cand merg cu sofer sa iau masina o mil dea si pe acesata.Iam dat la circa 10 zile atunci cand am gasit pe cnv sa merg sa iau masina fosta mea sotie spunandumi ca masina a fost vanduta de catre ea.Imediat am mers la politie si am facut o sesizare la cele intamplate unde am fost citat atat eu cat si fosta sotie si cumparatorul ,atentie cumparatorul era cel de care cumparasem masina un bisnitar de masinii acum am fost citat si la procuratura urmand ca dosarul sa fie trimis la tribunal.Acum am si eu urmatoarele nedumeriri la sectia de politie aceasta fapta a fost incadrata la art210cp furt intre sotii (de ce furt intre sotii daca eu am o hotararre irevocabila in ceea ce priveste divortul pronuntarea fiind in februarie si masina a fost vanduta in aprilie),ce sanse mai am sami recuperez masina este normal ca un cumparator sa nu faca acte direct cu proprietarul cumparatorul nu are chiar nici o vina.ma pot duce intre timp la furturi auto nu stiu ce sa mai fac deci fosta mea sotie a recunoscut ca ia vandut acestuia masina din punctul meu de vedere acesta nu are nici un drept asupra autoturismului meu eu nesemnand vreun act neavand la cunostinata instrainarea auto e t c si mai ales ca fosta sotie a recunoscut.,va rog sami spuneti unde pot sa merg sa fac o cerere sa ma ajute cineva sa imi iau masina de la acest om daca il pot numi asa si ce etape urmeaza.Din punctul meu de vedere avand in vedere ca div a ramas definitiv aceasta nu avea dreptul de ami vinde masina si mai ales asa zisul cumparator nu avea cum sa o cumpere as vrea sami recuperez aceasta masina obtinuta ilegal din punctul meu de vedere si sasi rezolve problemele fosta mea sotie cu asa zisul cumparator .va multumesc
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
marian_nn, utilizator
Cel mai recent răspuns: marian_nn , utilizator 15:08, 11 Ianuarie 2010
Fapta a fost calificata ca fiind furt intre soti pentru ca dvs. si sotia nu ati facut partajul. Din punct de vedere legal, bunul nu avea un statut determinat - nu era nici al dvs. nici al sotiei, ci al amandurora, desi era trecut pe numele dvs.
Dvs. personal nu va puteti lua masina de la acel om.
Puteti sa va constituiti parte civila in contra sotiei dvs. , in cadrul procesului penal. Acest lucru va da posibilitatea repararii pagubei, care poate fi:
- in natura, prin restituirea lucrului;
- prin plata unei despagubiri banesti.
Pt. asta trebuie sa mergeti la politie sa faceti o declaratie sau, sa deschideti actiune separat, in civil pentru repararea pagubei.
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
Ana-Maria Dutescu, Avocat
va multumesc mult ,deci cum spuneti dumneavoastra dar nu se poate ca in acest dosar sa mi se restituie acest lucru(adik masina)?Deoarece practic eu aceasta declaratie sesizare catre politie am facuto cu scopul de a mi se inapoia acest bun si am dat chiar si declaratie la procuratura ca sunt de acord sa merg in tribunal de ce sa mai deschid alta actiune ?asta nu inteleg
marian_nn a scris:

va multumesc mult ,deci cum spuneti dumneavoastra dar nu se poate ca in acest dosar sa mi se restituie acest lucru(adik masina)?Deoarece practic eu aceasta declaratie sesizare catre politie am facuto cu scopul de a mi se inapoia acest bun si am dat chiar si declaratie la procuratura ca sunt de acord sa merg in tribunal de ce sa mai deschid alta actiune ?asta nu inteleg
cat timp ai dreptul sa faci partaj 1an 2ani?
actiunea de partaj este imprescriptibila

Alte discuții în legătură

Probleme sa-mi recuperez autoturismul de la sotie cristibox cristibox Buna ziua! Daca am deschis proces de divort ,(primul termen in feb 2011),nu este partaj facut nici pe bunuri,credite, nici pe auto dar am facut greseala sa o ... (vezi toată discuția)
Uz de fals? marian_nn marian_nn am cumparat o masina in timpul casatoriei acesta fiind pe numele meu aceasta ramanand in garajul fostilor socrii ,intre timp fosta sotie a vanduto unei ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un autoturism pus sub sechestru judiciar cu executare silita. talibanu1991 talibanu1991 Buna ziua,am o intrebare legata de un autoturism,caruia l-am achizitionat in urma cu 2saptamani...de la un bisnitar,si am facut un contrat de vanzare cumpararr ... (vezi toată discuția)