avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme sa-mi recuperez autoturismul de la sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme sa-mi recuperez autoturismul de la sotie

Buna ziua! Daca am deschis proces de divort ,(primul termen in feb 2011),nu este partaj facut nici pe bunuri,credite, nici pe auto dar am facut greseala sa o las pe sotie sa circule o perioada cu masina,a avut si talonul si un rand de chei.Acum i-a expirat asigurarea o tine la parintii ei in fata portii si cand ii spun ca vin sa o iau face scandal.Am fost noaptea (sa nu ne dam in spectacol pe strada)sa verific masina ptr ca banuiam ceva si.... surpriza! i-a scos bateria ,poate si vre-o piesa tot ca sa ma impiedice sa o iau de acolo.Avocatul mi-a spus sa o iau cand vreau ,mai ales ca eu sunt in acte ,si dupa partaj sa se stabileasca ce sa facem .Nu este normal sa nu ma pot folosi.Maine ma duc la politie sa le solicit ajutorul cand o sa tractez masina. Ma bate gandul sa o acuz de furt si pe soacra deoarece bateria de la masina se afla la ea in curte.Imi tot spune ca dupa partaj legea sa hotareasca ptr ca de la ea nu vad nimic inainte de partaj(bunuri masina etc).Am de gand sa o iau o sa o vand tin banii in cont si numai dupa ce baga ea partaj o sa-i dau jumatate de bani.Pot fi acuzat de ceva?divortul dureaza,partajul inca 2 sau 3 ani,iar cine baga partaj plateste taxele .Asa ca daca vrea bani de la masina sa introduca actiune de partaj in care sper sa echivalez renovarile din apartament(e al socrilor),creditele la care tot eu platesc ratele,cu automobilul.Un politist mi-a spus ca nu se baga ptr ca nu pot fi acuzat de furt daca eu sunt proprietarul masinii si nu exista o hotarare judecatoreasca de partaj.
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 23:36, 28 Octombrie 2010
Atat timp cat bunurile sunt comune nu vad de ce sotia nu ar putea folosi masina.Introduceti actiune de partaj si rezolvati problema.
simonaoprica a scris:

Atat timp cat bunurile sunt comune nu vad de ce sotia nu ar putea folosi masina.Introduceti actiune de partaj si rezolvati problema.
Si atat timp cat nu e partaj facut daca nici procesul de divort nu este inceput,de ce nu pot folosi masina,mai ales ca ea are si toate bunurile sub cheie iar masina nu vrea sa o folosesc si eu,Cum e sa fiti in situatia in care dupa ce 11 ani,in care ati adus 80% din veniturile familiei sa nu aveti acces nici la automobilul la achitat din credit de nevoi personale la care tot eu dau ratele si acum.Intrebarea mea e clara :daca il iau si il vand tin banii si daca introduce ea actiune de partaj, ii dau jumatate din bani cand se stabileste asta.Toate actele masinii sunt pe numele meu.Daca ea nu este intelegatoare si doar scandal stie sa faca asta ma face sa o vand,altfel o tineam si vedeam ce se stabilea dupa partaj. Va multumesc oricum ptr raspunsul,sarcastic
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
cristibox, utilizator
puteti sa mergeti si va luati masina.
buna ziua.
daca este bun comun amandoi sotii au aceleasi drepturi privind masina.
cu alte cuvinte puteti sa va duceti sa luati masina de la sotie, nu veti fi acuzat de furt.
de asemenea puteti chiar vinde autovehiculul, oricare dintre dvs.
pentru instrainarea acestuia nu este necesar acordul in scris al celuilalt sot.
roxanel a scris:

buna ziua.
daca este bun comun amandoi sotii au aceleasi drepturi privind masina.
cu alte cuvinte puteti sa va duceti sa luati masina de la sotie, nu veti fi acuzat de furt.
de asemenea puteti chiar vinde autovehiculul, oricare dintre dvs.
pentru instrainarea acestuia nu este necesar acordul in scris al celuilalt sot.
daca eu sunt trecut pe actele masinii(certificat de inmatriculare,talon)nu vad cum poate incheia sotia act de vanzare cumparare .

Alte discuții în legătură

Cum pot folosi un bun(auto) pana la pronuntatea divortului si ralizarea partajului. cristibox cristibox Buna ziua!.Daca m-am despartit de sotia mea ,iar aceasta de a doua zi a schimbat yala la intrare in apartament ,si nu pot sa imi mai iau cateva bunuri ... (vezi toată discuția)
Folosinta bunuri comune in timpul divortului pana la partaj cristibox cristibox Buna seara!Am introdus actiune de divort ,m-am mutat din apartamentul in care am locuit cu sotia timp de 10 ani.Apartamentul este al parintilor ei si la o zi ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerat furt intre soti GYORGYO GYORGYO Buna seara,revin cu doua intrebari la care vreau raspunsuri cat mai la obiect ,va rog: in timpul casatoriei am achizitionat doua autoturisme ,in aprilie 2008 ... (vezi toată discuția)