avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Pe data de 18 sept.2020 a fost publicata in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Pe data de 18 sept.2020 a fost publicata in Monitorul ...

Buna ziua,

Pe data de 18 sept.2020 a fost publicata in Monitorul Oficial legea nr. 207/2020 pt modificarea alin (5) al art. 65 din legea pensiilor 263/2010, cu nr. 858/18 sept, prin care cei care au locuit in zone cu poluare ridicata se pot pensiona cu 2 ani mai devreme. Intrebarea mea este urmatoarea: Sotia mea care locuieste in Ploiesti prin aceasta modificare indeplineste conditiile de pensionare, dar nu stiu daca trebuie sa astepte normele de aplicare a legii sau poate sa si depuna dosarul?
Cel mai recent răspuns: marianbadicu , utilizator 17:18, 24 Septembrie 2020
Aceasta lege nu are norme tehnice de aplicare.
Daca indepliniti conditiile depuneti dosarul.
Multumesc, o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce monitor oficial a aparut ploiesti pe lista localitatilor ... Tituss Tituss In ce monitor oficial a aparut Ploiesti pe lista localitatilor poluate, in care persoanele pot iesi cu 2 ani mai devreme la pensie ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog un barbat nascut la data de 10.01.1959 cand ... lyly64 lyly64 Buna ziua, va rog un barbat nascut la data de 10.01.1959 cand are dreptul sa iasa la pensie dar in cazul unei femei nascute la data de 20.06.1961( cu 3 ... (vezi toată discuția)
Lege nr. 279 din 7 decembrie 2020 - anularea penalizarii pentru pensionare anticipata aemil aemil Buna ziua, as vrea sa stiu daca pot beneficia, in sensul anularii penalizarii, de prevederile Legii nr. 207/2020, modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea ... (vezi toată discuția)