avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, Subsemnata, împreună cu trei verișori ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, Subsemnata, împreună cu trei verișori de ai mei ...

Bună seara,

Subsemnata, împreună cu trei verișori de ai mei am moștenit un teren de aproape 3.000 de metri pătrați. Terenul nu este dezmembrat. În pofida acestui fapt, unul din moștenitori și-a vândut partea fără acordul nostru, al celorlalți coproprietari. Am încercat să vorbesc cu cel care a cumpărat partea vânzătorului, dar omul nu vrea să stea de vorbă cu mine.
Nu știu cum a putut cumpăra partea unuia dintre noi, în Cartea Funciară a terenului încă figurează numele nostru, al celorlalți, iar în locul numelui celui care și-a vândut partea apare numele cumpărătorului, menționat fiind că acea parte a terenului a fost dobândită prin convenție.

Cumpărătorul a dobândit acea partea terenului pe cale legală, în condițiile în care ceilalți trei coproprietari nu au fost înștiințați de vânzare?

S-ar putea cere anularea actului de vânzare cumpărare?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:43, 24 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este legal.
Dacă ați dobândit terenul prin mostenire, fiecare este proprietar exclusiv pe cota sa.
Prin urmare, își poate înstrăina cota oricui dorește, fără acordul celorlalți.
Mulțumesc pentru răspuns. Dar, dacă nu s-a făcut dezmembrarea de unde putem ști care este partea fiecăruia?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi nu stiti. Fiecare are o cotă ideală și abstracta din intreaga masa succesorala, cota ce poate fi instainata oricand in mod legal
Pentru împărțirea concretă, se face partajul.
Dezmembrarea se refera la cazul in care vreti sa împărțiți un teren in mai multe loturi. Dezmembrarea nu transmite proprietatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, cu respect vă adresez următoarea întrebare: un ... ildiko-etelka ildiko-etelka Bună ziua, Cu respect vă adresez următoarea întrebare: Un teren de 3000 de metri pătrați are patru coproprietari. Doi au câte 1000 de metri ... (vezi toată discuția)
Proprietate pe parti la un loc de casa mariustz mariustz Buna ziua, Daca eu si inca o persoana, dorim sa cumparam un loc de casa, se poate face la notar ca eu sa detin partea din teren unde se construieste casa, ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa procedam ca sa trecem 2 camere pe numele nostru? karmeniuliana karmeniuliana buna ziua, mam casatorit de curand ,eu si sotul meu intentionam sa facem acte la casa(casa fiind in prezent pe numele socrilor)casa este mare iar din aceasta ... (vezi toată discuția)