avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare loc de munca

Buna ziua,
Vreau sa imi schimb locul de munca iar noul angajator ma forteaza sa demisionez de la actualul job si apoi imi face CIM.
Eu as dori sa fac intai CIM cu noul angajator la o data mai tarzie de comun acord si apoi sa imi pun demisia la actualul job cu o data ce nu va depasi data de incepere a noului contract.
Noul angajator imi zice ca nu se poate ca este ilegal.
Ambele CIM vor fi de 8 ore pe nedeterm dar in realitate nu se vor suprapune niciodata deoarece primul contract de munca va fi incetat deja cand al doilea isi va produce efectele.
Ce parere aveti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 25 Septembrie 2020
Daca va doriti noul job, plecati de dincolo oricum. Din fericire, salariatii au o libertate mare de actiune, desi, se spune, ca angajatorul e in pozitie dominanta.
Chiar daca s-ar suprapune perioadele, puteti avea doua c.i.m. cu 8 ore.

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu norma inteaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte de munca in aceeasi institutie aetnip aetnip Lucrez ca si cadru didactic auxiliar, norma 8 ore/zi. Pot in timpul programului de lucru (in cele 8 ore, adica in acelasi timp) sa predau si la clasa ca ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am un contract de muncă full time ( în cazul ... CBM CBM Bună seara! Am un contract de muncă full time ( în cazul meu ,7 ore/zi, 35 ore/săpt) .Aș vrea să-mi mai iau un job, tot de 7 ore/zi.Este posibil?Sau ar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca sunt angajat ca si asistent personal cu 8 ore, ... simomates simomates Buna ziua, Daca sunt angajat ca si asistent personal cu 8 ore, CIM, incheiat cu o primarie din judet si ulterior am participat la un concurs pentru o ... (vezi toată discuția)