avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilii in comisia de inventariere?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilii in comisia de inventariere?

Conform normelor la OMFP 2861/2009 contabilii care tin evidenta contabila a gestiunii nu pot face parte din comisia de inventariere . Eu tin evidenta contabila a o treime din gestiunea supusa inventarierii ( este o gestiune compusa din mai multe gestiuni dar cu acelasi gestionar) si am fost numita presedinta a comisiei de inventariere , alaturi de alti doi membri . Intrebarea este daca este legala aceasta decizie , deoarece exista in institutie destule persoane cu studii de specialitate : economisti, referenti, ingineri care ar fi putut face inventarierea . Conform legii eu pot doar participa daca este cazul , deoarece eu urmeaza sa il si valorific . Ce parere aveti si cum ar trebui sa procedez. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! avem o problemă de serviciu și avem mare nevoie ... oanaportar oanaportar Bună ziua ! Avem o problemă de serviciu și avem mare nevoie să ne ajutați: - ordonatorul principal de credite a trimis instituției noastre o adresă ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie procedat dacă salariații din contabilitate nu pot fi membri ai comisiei de inventariere ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rog frumos să îmi dați un sfat cu privire la următoarea situație : - în OMFP 2861 din 2009 se spune că în comisia de ... (vezi toată discuția)
Procedura de inventariere ukzspan ukzspan Din comisia de inventariere la o institutie poate face parte persoana care are controlul financiar preventiv propriu, din cate stiu eu fisa mijlocului fix ... (vezi toată discuția)