avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilii in comisia de inventariere?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilii in comisia de inventariere?

Conform normelor la OMFP 2861/2009 contabilii care tin evidenta contabila a gestiunii nu pot face parte din comisia de inventariere . Eu tin evidenta contabila a o treime din gestiunea supusa inventarierii ( este o gestiune compusa din mai multe gestiuni dar cu acelasi gestionar) si am fost numita presedinta a comisiei de inventariere , alaturi de alti doi membri . Intrebarea este daca este legala aceasta decizie , deoarece exista in institutie destule persoane cu studii de specialitate : economisti, referenti, ingineri care ar fi putut face inventarierea . Conform legii eu pot doar participa daca este cazul , deoarece eu urmeaza sa il si valorific . Ce parere aveti si cum ar trebui sa procedez. Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! avem o problemă de serviciu și avem mare nevoie ... oanaportar oanaportar Bună ziua ! Avem o problemă de serviciu și avem mare nevoie să ne ajutați: - ordonatorul principal de credite a trimis instituției noastre o adresă ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie procedat dacă salariații din contabilitate nu pot fi membri ai comisiei de inventariere ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rog frumos să îmi dați un sfat cu privire la următoarea situație : - în OMFP 2861 din 2009 se spune că în comisia de ... (vezi toată discuția)
Procedura de inventariere ukzspan ukzspan Din comisia de inventariere la o institutie poate face parte persoana care are controlul financiar preventiv propriu, din cate stiu eu fisa mijlocului fix ... (vezi toată discuția)