avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara! Intrebarea mea se rezuma la Indicele de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara! Intrebarea mea se rezuma la Indicele de Corectie ...

Buna seara!
Intrebarea mea se rezuma la Indicele de Corectie ptr PENSIE - de 1.41; acesta este ptr tot anul 2020 (31 Decembrie)?
Intreb aceasta, deoarece a inceput sa se vehiculeze faptul ca in cursul acestei luni (septembrie), acesta s - ar fi modificat in 1.20.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Ch. , utilizator 19:05, 12 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ramane valabil tot anul 2020 1,41
Va multumesc fff mult, Domnule CARP!
O seara frumoasa!
Domnule CARP!

Imi cer scuze ca abuzez de amabilitatea dvs; tot citind pe forum in legatura cu Indicele de corectie, am gasit urmatorul raspuns pe care l - ati dat unei persoane (27 August) si nu am inteles daca se refera la cei pensionati sau la cei ce se vor pensiona:

"Incepand cu 01/09/2021, cel cu 1.41 va ramane doar cu punctele acumulate pe contributivitate.
Cele de pe indicele de corectie, vor disparea".

Daca eu imi depun Dosarul de Pensie in luna Noiembrie a.c., voi beneficia de indicele de 1.41, iar din septembrie anul viitor, acest indice imi va fi retras?

Va multumesc anticipat, cu scuzele de rigoare!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Incepand cu 01/09/2021 punctele aferente indicelui de corectie nu vot mai intra in calculul pensiei.
Buna ziua!

Am luat la cunostinta raspunsul dvs., ptr care va multumesc!
In concluzie, daca pensia mea va fi de 2800 lei (de ex) calculat cu acest indice in luna decembrie a.c., inseamna ca din din septembrie anul viitor, va fi mai mica (diminuata cu 1.41)?!

Eu am 58 ani si am lucrat cu grupa 1 si 2 de munca timp de 18 ani; datorita acestui fapt pot iesi la pensie mai devreme si " toata lumea" spune ca este un an avantajos ptr depunerea dosarului.
Cu toate acestea, nu stiu ce hotarare sa iau, deoarece nu stiu daca ar fi mai avantajos sa ies acum sau peste 2- 4 ani.

Dvs. Domnule CARP, ce m - ati sfatui?
Sa ies anul acesta (38 ani de munca), sau sa mai stau sa am mai multi ani de contributivitate?

Alte discuții în legătură

Buna seara! daca cineva m - ar putea ajuta cu un sfat privind ... Liusea Morar Liusea Morar Buna seara! Daca cineva m - ar putea ajuta cu un sfat privind depunerea dosarului de pensie, avand in vedere ca nu se iese la pensie in \" ... (vezi toată discuția)
Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime in munca e discriminatorie alexstaneci alexstaneci As dori sa aflu cum poate fi atacata ordonanta de urgenta care da posibilitatea cumpararii de vechime in munca pentru pensie , doar persoanelor care nu au ... (vezi toată discuția)