Buna seara!
Intrebarea mea se rezuma la Indicele de Corectie ptr PENSIE - de 1.41; acesta este ptr tot anul 2020 (31 Decembrie)?
Intreb aceasta, deoarece a inceput sa se vehiculeze faptul ca in cursul acestei luni (septembrie), acesta s - ar fi modificat in 1.20.
Va multumesc!
Imi cer scuze ca abuzez de amabilitatea dvs; tot citind pe forum in legatura cu Indicele de corectie, am gasit urmatorul raspuns pe care l - ati dat unei persoane (27 August) si nu am inteles daca se refera la cei pensionati sau la cei ce se vor pensiona:
"Incepand cu 01/09/2021, cel cu 1.41 va ramane doar cu punctele acumulate pe contributivitate.
Cele de pe indicele de corectie, vor disparea".
Daca eu imi depun Dosarul de Pensie in luna Noiembrie a.c., voi beneficia de indicele de 1.41, iar din septembrie anul viitor, acest indice imi va fi retras?
Am luat la cunostinta raspunsul dvs., ptr care va multumesc!
In concluzie, daca pensia mea va fi de 2800 lei (de ex) calculat cu acest indice in luna decembrie a.c., inseamna ca din din septembrie anul viitor, va fi mai mica (diminuata cu 1.41)?!
Eu am 58 ani si am lucrat cu grupa 1 si 2 de munca timp de 18 ani; datorita acestui fapt pot iesi la pensie mai devreme si " toata lumea" spune ca este un an avantajos ptr depunerea dosarului.
Cu toate acestea, nu stiu ce hotarare sa iau, deoarece nu stiu daca ar fi mai avantajos sa ies acum sau peste 2- 4 ani.
Dvs. Domnule CARP, ce m - ati sfatui?
Sa ies anul acesta (38 ani de munca), sau sa mai stau sa am mai multi ani de contributivitate?