avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare masina spalat rufe la conducta pluviala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare masina spalat rufe la conducta pluviala

Buna ziua,

Imi renovez apartamentul dintr-un bloc din '77 si am dilema racordarii masinii de spalat rufe la conducta pluviala.

Atat presedintele asociatiei, cat si echipa de renovare (care nu pare a fi compusa din "Dorei", pana acum au fost profesionisti peste masura, iar lucrarea nu a fost una chiar usoara!) mi-au spus in repetate randuri ca nu ar fi nicio problema cu aceasta "manevra".

Motivul lor fiind ca scurgerea se uneste la subsol (am fost impreuna si am vazut unde), asadar nu ar fi nicio problema de niciun fel.

Mentionez ca vecinii de sub mine sunt racordati cu chiuveta de bucatarie la aceasta conducta de multi ani (6 doar de cand stau eu acolo) si nu a fost nicio problema (s-a schimbat si administratia o data de atunci).

Pe acest forum am citit cateva pareri ca aceasta racordare ar fi ilegala.

Oare imi scapa mie ceva? Literalmente nu stiu ce sa fac... nu sunt genul sa incalc legea fara rost...

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:51, 13 Iunie 2022
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Racordarea e într-adevăr ilegala, apa din sistemul de canalizare apa menajera merge la stațiile de tratare.

Apa din cele doua sisteme de canalizare este analizată periodic, de cei de la mediu.

Acum, strict la problema dvs., cum se unesc cele două scurgeri și unde ajunge partea comuna, de după? Dacă ajunge în cea menajera și merge la tratare, nu ar fi o problemă. Altfel, e o problemă. Și nu numai pentru dvs.

O spun ca unul care a fost în situația dvs. Am refăcut sistemul propriu de canalizare.
Legal nu este.Este mai putin periculos decat legarea WC la conducta de apa pluviala sau hota la conducta de aerisire de la bucatarie cum am mai vazut ca au unii idei.Este o modificare a instalatiilor interioare de apa si canal comune.Nu se dau aprobari pt ca nu e legal.Faceti cum credeti.
Racordul trebuie sa fie in reteaua de canalizare menajera si de la WC-uri nu in cea de ape pluviale.
La o verificare puteti primi amenda contraventionala de la primarie si/ sau agentia de mediu in urma sesizarii acesteia de catre firma care gestioneaza apa - canal.
De la masina de spalat rufe se elimina detergenti, iar canalizarea menajera merge la statia de epurare biologica a localitatii.
Apele pluviale nu se epureaza biologic.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este ilegal interventia nautorizata si bransarea aparatelor casnice la instalatii-altfel decat prevad normele in domeniu si proiectul tehnic al imobilului de locuit in comun
Tehnic,nu este nici legala si nici permisa racordarea scurgerii masinii de spalat la scurgerea pluviala deoarece existta diferente semnificative intre presiunea apei din masina de spalat si apa pluviala ,la fel spuma generata de detergent are alt comportament si se depune pe interiorul instalatiei parte comuna scurgere pluviala
Buna ziua,

Va multumesc pentru toate parerile.

Vom renunta la acest plan, chiar daca ni s-a zis ca "se poate".

Reconfiguram bucataria putin astfel incat sa fim in legalitate :)

O zi buna!

Alte discuții în legătură

Racordare wc la coloana de apa pluviala mgherghel mgherghel Buna ziua, doresc sa intreb care ar fi legea care se incalca daca se racordeaza cineva pe o coloana de apa pluviala cu o toaleta (wc). Inteleg ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Conducta de apa menajera si cea de apa pluviala se pot lega? gabikov gabikov Intr-un condominium, comitetul executiv al asociatiei de proprietari a luat decizia evacuarii apei menajere de la baie cu ajutorul conductei de apa pluviala, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. vecinul de la un etaj superior si-a scos in exteriorul ... cosmineanugheorghe cosmineanugheorghe Buna ziua. Vecinul de la un etaj superior si-a scos in exteriorul blocului scurgerea de la centrala prin condensare. Apa rezultata si picaturile de pe teava ... (vezi toată discuția)