avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare si vanzare loturi individuale teren in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare si vanzare loturi individuale teren in vederea alipirii cu alt teren existent

Buna ziua,

Am si eu o intrebare referitor la dezmembrare si ulterior alipire.

Strada pe care stam are in spatele curtilor un teren liber si suntem in discutii cu proprietarul acestui teren pt vanzarea de loturi individuale, pe care sa le cumparam, sa le alipim la curtile existente si sa ne marim suparafata curtii.
Mentionez ca noi, locuitorii acestei strazi, nu vom forma o asociere pt cumpararea intregului lot de teren, ci dorim sa cumparam direct de la proprietar loturile individuale aferente suprafetelor curtilor noastre.
Mai mentionez ca in spatele acestui teren in cauza este un alt teren arabil, si nu un drum de acces, iar accesul catre spatiul pe care noi vrem sa il cumparam se va face prin curtea noastra prin alipire si mutarea gardului cu x m mai in spate.

Intrebari:
- exista vreo conditie / restrictie pt vanzator sa faca aceste dezmembrari si ulterior sa semneze contractele de vanzare / cumparare individuale cu fiecare locuitor al strazii?
- exista vreun risc pt noi, cei care vrem sa cumparam?

Multumesc anticipat pt raspuns,
Cosmin Rosu
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
cosminrosu, utilizator

Alte discuții în legătură

Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Comunicare foarte dificila cu vecinii in vederea constituirii unui drum de servitute. Madalina37 Madalina37 In Urma cu 3 ani de zile am achizitionat un teren de 940 mp fara sa ma asigur ca nu are un drum de acces constituit legal.M-am apucat sa construiesc casa ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui teren din circuitul agricol in situatia in care drumul de servitute este tot in circuitul agricol si are un alt proprietar mareleurs09 mareleurs09 In 2009 am cumparat un teren intravilan rezultat dintr-o dezmembrare. Acest teren are destinatie agricola. Anul trecut fostul proprietar a vandut si cel de-al ... (vezi toată discuția)