avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte care nu este proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte care nu este proprietar

Buna ziua, stiu ca presedintele asociatiei de proprietari trebuie sa fie membru al asociatiei si, implicit, proprietar in bloc. La noi in bloc presedintele locuieste in bloc dar nu este proprietar, proprietari sunt parintii sai. Presedintele nu este contestat, a fost ales cu entuziasm. In bloc avem foarte multi proprietari foarte in varsta, proprietari plecati la munca in strainatate, persoane care au cate doua locuri de munca si ne-a fost foarte greu sa gasim pe cineva potrivit si care sa accepte functia. Ce putem face ca sa intram in legalitate ?
In acest moment suntem in curs de a actualiza acordul asociatiei si apoi vrem sa demaram actiunile in instanta pentru doi proprietari cu datorii foarte mari asa ca incercam sa respectam legea cat putem de strict.
Intrebarea este, ar fi suficienta o procura la notariat, prin care parintii sa mandateze pe fiu sa le reprezinte interesele pentru apartamentul din bloc?
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
joannablue, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adina EP , utilizator 08:22, 22 Octombrie 2024
Sa le reprezinte interesele ca proprietar, prin împuternicire, e una, sa poată fi președinte ealta. Numai dacă devine proprietar, dacă pot părinții să-l facă.

Eu sunt membru in comitet, sunt proprietar si membru al asociatiei. Pot demara eu in instanta, in numele asociatiei, procesele pentru recuperarea restantelor? Problemele sunt grave, e vorba de datorii foarte mari, 20.000 ron pentru un apartament daca va puteti imagina. (Daca veti intreba da, e vorba de 10 ani de restante sau mai mult.). S-a ajuns la asemenea probleme in bloc tocmai din cauza faptului ca nu gasim un presedinte potrivit care sa vrea, sa poata, sa aiba timp de toate cele..

Orice sfat e binevenit, ne-am organizat cat de cat in comitet, fiecare isi aduce contributia cu ce poate, nimeni nu e contestat, ar fi pacat sa ne blocam din cauza faptului ca presedintele nu este proprietar. (Nimeni nu e contestat dar ne e teama ca vor aparea contestatii in instanta)

Daca am devenit offtopic imi pare rau, inca nu sunt familiarizata cu forumul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am explicat, pot părinții acelui candidat potrivit de președinte să-l facă proprietar? E unic la părinți? Altfel, dacă nu, problema e mai complicată.
Nu este unic la parinti. Nu se pune problema sa devina proprietar.

Am inteles raspunsul dumneavoastra, va multumesc. Din pacate mi-as fi dorit sa nu fie asa categoric, adica am sperat sa existe o portita oarecare, pentru ca spiritul legii noi il respectam. Mai greu cu litera legii..

As vrea sa continuu discutia despre posibilitatea sa incep eu, ca membru al comitetului, actiunile in instanta. Ar trebui sa continuu pe alt fir de discutie?
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
joannablue, utilizator
Ca sa reprezentați asociația în instanță ar trebui să aveți un mandat dat de AG, în lipsa președintelui. Conform art 55 din legea 196, alin 1 litera n CEx gestionează situațiile de criza, asa ca se poate cere un astfel de mandat, pentru reprezentarea asociației în instanta.

Alte discuții în legătură

Cum se interpreteaza urmatorul articol din legea 196/2018: ... prettydaniola prettydaniola Cum se interpreteaza Art 49 pc 3 d) din legea 196/2018: proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru ... (vezi toată discuția)
Împuternicire pentru adunarea generalĂ. conform legii196/2018, ... mira55 mira55 ÎMPUTERNICIRE PENTRU ADUNAREA GENERALĂ. Conform Legii196/2018, art.49, alin(3): d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea ... (vezi toată discuția)
De câte ori pe an trebuie sa se intruneasca asociatia de proprietari ... gerhardt gerhardt de cite ori pe an trebuie sa se intruneasca Asociatia de proprietari ? si daca trebuie inregistrata in registrul Blocului ? (vezi toată discuția)