ÎMPUTERNICIRE PENTRU ADUNAREA GENERALĂ.
Conform Legii196/2018, art.49, alin(3):
d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă și semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
e) un membru al asociației de proprietari poate reprezenta cel mult un membru absent, dacă prezintă împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează. O copie a împuternicirii se atașează procesului-verbal al ședinței;
f) președintele, membrii comitetului executiv, administratorul, cenzorul/comisia de cenzori sau alt membru al familiilor acestora nu pot primi mandat pentru a reprezenta un alt proprietar în cadrul adunării generale;
g) în cazul unui vot paritar, votul președintelui asociației de proprietari este decisiv;
ÎNTREBARE: o persoană, nemembră a asociației, câți proprietari membri ai asociației poate reprezenta la adunarea generală?
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Adica, in opina dvs. un nemembru al as. de prop. are mai multe drepturi de reprezentare in AG, decat un membru cu drepturi depline?
Cum vreti sa stam ca sa judecam drept?
Asadar, in opinia mea, acel nemembru al asociatiei, ar avea dreptul de a reprezenta in AG, cel mult un membru lipsa.
Mai observati ca L 196/2018, a mai limitat din drepturile de reprezentare - ceea ce mie personal, mi se pare in regula si daca doriti, chiar pot sa va argumentez:
- convocarea AG a membrilor se face cu mult inainte prin avizier, tabel cu semnaturi, scrisoare recomandata cu valoare declarata, da? Acest lucru la o asociatie de proprietari, retineti!
- cine vrea (membri), poate sa participe fara atatea mofturi, pe cand cel care nu vrea, nu se prezinta nici daca-l inviti ca la nunta cu sticla cu vin si fanfara de la Valea Mare, da?
- membru care, fortuit, nu poate participa, are aceasta posibilitate de a imputernici o persoana de incredere, din familie sau nu, in baza imputernicirii scrise; cate imputerniciri scrise ati vazut pana acum la o AG?
- pe de alta parte, ce-i cu toata aceasta tevatura cu convocator, tabel cu semnaturi si eventual scrisori recomandate? -
- v-as intreba, pe bune, cum se convoaca parlamentarii nostri, sa participe la sesiunile parlamentului, tot asa de stufos si responsabil?
- cum sunt convocati actionarii la o mare societate (dau un exemplu - Hidroelectrica), tot asa ca la noi sau mai-mai?
teoretic asa este.....dar stiti cu legea.....ce nu e interzis e permis si luata ad literam legea, nu scrie nicaieri ca unui nemembru i se aplica limita
e putin probabil ca mai multi proprietari sa apeleze la acelasi nemebru sa-i reprezinte(de asta nici nu cred ca a fost luata in calcul)
cu tabelul convocator mai inteleg dar aia cu scrisori recomandate e de toata jena...am fost la posta ca o floare sa ma interesez de sistemul de trimitere....raspunsul a fost:
- faceti plicurile
- borderou
-completati aceste 3(trei) hartii
hmm...zic eu..simplu ca buna ziua...apoi vine bomba: completati aceste 3(trei) hartii pentru fiecare plic
aha inteleg ca pentru cei 45 de proprietari trebuie sa ma mut la oficiul postal cateva zile ca sa completez 135 de hartiute
Adam Grecu
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
V-am spus parerea mea de om care se ocupa de as. loc./ prop. de peste 30 de ani.
La noi, din 504 proprietari, la o AG se prezinta, in medie 30-35 de oameni. Cel mai mult au fost prezenti 104.
Asadar, cam cate ore, zile tre' sa lucrez si la Of. postal, pentru ca din 504 membri, cam 150 sunt plecati "la tzara" sau in UE... Bataie de joc pentru as, prop. Ma gandesc la cheltuiala, la timp pierdut.
V-am dat exemplul cu parlamentul , cu Hidroelectrica si daca vreti mai gasim...
Sa fim sanatosi !