avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tabel convocator cu 20%
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tabel convocator cu 20%

As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a tuturor locatorilor pentru acest tip de adunare este vorba , pentru a dovedii legalitatea ei , de tabelul cu cei 20% care au convocat Adunarea extraordinara si nu de tabelul cu totiproprietarii. Toti au fost anuntati si convocati prin avizier dar tabelul convocator este semnat de cei 20-30 %.Este corect?. La reconvocare se voteaza numai cu cei prezenti si nu se iau in considerare imputernicirile?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 00:13, 5 Decembrie 2009
Se iau in considerare si imputernicirile.
Legea 230/2007Art. 25c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;

deci si membrii ori imputernicitii pot vota in numele proprietarului
pt legalitate trebuie ca tabelul convocator sa fie semnat de toti proprietarii.Tabelul celor 20% justifica legalitatea convocarii AG
In lege se face referire la votul celor prezenti pentru reconvocare. Sunt de acord ca un proprietar poate imputernici un membru de familie care este prezent si voteaza dar ce rost are sa se tina adunarea,, indiferent de numarul celor prezenti,, daca o persoana vine cu 30 de imputerniciri si rastoarna votul celor prezenti. Care este atunci diferenta dintre adunarea generala convocata , unde se voteaza cu imputerniciri si adunarea reconvocata unde voteaza doar,, cei prezenti,, Daca ar fi cum sustineti dumneavoastra intre adunarea genrala convocata si cea reconvocata nu mai este nicio diferenta !
Cu privire la tabelul convocator: ce facem cu articolul care spune ca se face convocarea prin anunt la avizier SAU tabel convocator si de ce anuntul la avizier nu este valabil pentru toti proprietarii si cu toate ca adunarea extraordinara este convocata de 20% din ei sa cerem un tabel cu 51% semnaturi ceilalti nu citesc anuntul de la avizier.?.Atunci care este diferenta intre o adunare generala normala si una extraordinara ?

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Reconvocare a.g. proprietari cornelia_chipu cornelia_chipu Buna seara. Conform art.24-(3) din legea 230/2007 la A.G. reconvocata, daca exista dovada ca toti membri asociatiei de proprietari au fost convocati, ... (vezi toată discuția)
Buna seara. pentru ca in lege , despre ag spune ca: '' (4) proprietarii ... vali m vali m Buna seara. Pentru ca in lege , despre AG spune ca: \'\' (4) Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator ... (vezi toată discuția)