avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport ca act de identificare la notar?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport ca act de identificare la notar?

La notar, pentru identificarea cumparatorului unui teren, se poate utiliza doar pasaportul (persoana in cauza este domiciliata in Romania), dar cartea de identitate este expirata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 28 Septembrie 2020
Potrivit legii, prin act de identitate se înțelege cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie și buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate.

Actul de identitate face dovada identității, a cetățeniei române, a adresei de domiciliu și, după caz, a adresei de reședință.

De asemenea, potrivit art.6 alin.1 si 4 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, paşaportul face, în faţa autorităţilor române şi străine, dovada identităţii, cetăţeniei, calităţii, precum şi a dreptului titularului de a călători în străinătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul ... Muninn Muninn Buna ziua! As sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul buletinului in relatia cu banca (demersuri obtinere credit ipotecar), notarul (contract ... (vezi toată discuția)
Nu avem act de identitate romanesc ElenitaM ElenitaM Este passportul SUA recunoscut ca act de identitate pentru a cumpara vechime retroactive prin Procura speciala ? Santem cetateni romani cu domiciliu in ... (vezi toată discuția)