avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am cumpărat de doua săptămâni un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am cumpărat de doua săptămâni un apartament, acesta ...

Buna ziua, am cumpărat de doua săptămâni un apartament, acesta se afla la etajul 3 dar deasupra erate pod. A doua seara de când m-am mutat ploua in casa in camera copiilor pe la bec și in baie. Întrebarea mea e ce pot sa fac, pot returna apartamentul ai sa mi se dea bani înapoi, sunt doar 2 săptămâni de când am făcut contractul. Treaba e ca proprietari știau de situație și am fost mințiți. Ce pot face eu legal?
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 19:34, 12 Octombrie 2020
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apartamentul nu il puteti returna.
Puteti sa il chemați în judecată pe vânzător in virtutea obligației de garantie pentru vicii ascunse, dar va trebui să dovediți că viciul respectiv nu putea fi constat la o verificare atentă și normală.
Dar....cât timp și bani ati pierde cu procesul, cred ca mai ieftin iesiti să reparati podul pe speze proprii.
Plus ca un astfel de proces durează in medie 1-2 ani, timp în care o sa va ploua în casă.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal ? cum puteti dovedi ca proprietarul stia ca ploua in casa ? el poate spune ca pe toata perioada cat a locuit acolo nu a plouat, desi este greu de crezut este posibil, nu ati vazut masini vandute dupa ce au fost testate la service cu aparate si softuri si a doua zi le-a cedat ECU? Asa cum spun si altii, daca este asociatie de proprietari luati legatura cu ei si demarati actiunea de reparare, sau daca nu, ghinion de nesansa, apucati-va de reparat, o sa va fie bine la iarna
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai aveți posibilitatea de a adresa Judecătoriei de pe raza domiciliu o cerere de asigurare a probelor a carei soluționare ar trebui sa dureze mai puțin decât procesul in sine.
Prin aceasta cerere solicitați încuviințarea efecruarii unei expertize imobiliare care sa constate natura problemei cu care va confruntați , sa identifice modalitățile de remediere și costuri!
Apoi puteți repara pentru ca vine anotimpul ploios și deschide in același timp proces pentru obligarea fostului proprietar in solidar cu Asociația de proprietari sa suporte costul reparațiilor dacă și prin expertiza se probează ca viciile existau la momentul vânzării .
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
CABINET DE AVOCAT PATRASCU GHEORGHE, Avocat
Buna credinta se prezuma , dumneavoastra trebuie sa faceti dovada ca proprietarul a fost de rea credinta si a cunoscut situatia.
Trebuie discutat cu un avocat, studiat atent speta si ales calea cea mai efcienta si rapida.(sunt mai multe variante)
Pentru ceea ce va doriti dvs. (returnarea apartamentului), personal, v-as recomanda sa mergeti pe dol:
1) Consimțământul este viciat prin dol atunci când partea s-a aflat într-o eroare provocată de manoperele frauduloase ale celeilalte părți ori când aceasta din urmă a omis, în mod fraudulos, să îl informeze pe contractant asupra unor împrejurări pe care se cuvenea să i le dezvăluie.
In opinia mea, daca faceti dovada ca proprietarul cunostea acest aspect anterior vanzarii iar dumneavoastra evident, daca cunosteati acest fapt nu mai achizitionati apartamentul, Codul civil va ofera un ajutor si ne arata ca , contractul poate fi anulat si daca eroarea nu a fost esentiala, dar in cazul dvs. este evident ca era esentiala , nimeni nu doreste un apartament in care ploua.
Aveti aici si raspunsul primit de cel ce v-a vandut apartamentul:

www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
petrucelmare, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara!am vandut apartamentul in urma cu o saptamana,deasupra ... Amelialia Amelialia Buna seara!am vandut apartamentul in urma cu o saptamana,deasupra este pod.A plouat si podul avand unele defectiuni,s-a udat tavanul. Acum noul propietar ma ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Acoperis comun la casa cu trei familii gabimoldo gabimoldo Buna seara,as dori sa stiu ce se poate face in urmatoarea situatie: O casa are parter si doua nivele ,locuita de trei familii diferite fiecare ... (vezi toată discuția)