avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am dintr-o relație un baietel de 4 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am dintr-o relație un baietel de 4 ani tatăl la ...

Buna ziua! Am dintr-o relație un baietel de 4 ani tatăl la recunoscut dar nu ne ajută,cu nimic si nu ne vizitează vreau sa il dau in judecata pentru pensia alimentara, vreau sa,Va intreb care este suma pe care o primeste copilul si cum se stabilesc vizitele daca copilul are 4 ani și nu il cunoaste multumesc
Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere
Art. 529
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Nu contează cu câte mame sunt făcuți copiii.
Dacă nu lucrează, cuantumul se raportează la minimul pe economie.

Cu privire la programul de vizitare, nu există reguli sau grile prestabilite; instanța va decide. Totusi, dacă nu se cunosc, programul nu va fi prea amplu.

pensia se raporteaza la venitul tatalui, daac nu mai are alti copii, se va stabili la maxin 1/4 din venitul lui. Daca nu are, se raporteaza la salariu minim pe ec.
in ce priveste programul de vizita, nu il cereti dvs, ci el daca vrea. el propune un program, dvs puteti fi de acord sau puteti propune altul, iar instanta decide.
Imi puteti spune cat este minimul pe economie? Multumesc
Si exista posibilitatea sa ii dea lui custodia copilului??? Daca el își dorește?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Autoritatea părintească (custodia) o veți exercita în comun cu tatăl copilului.
Domiciliul copilului va putea fi stabilit la dumneavoastră dacă vă doriți acest lucru. Domiciliul minorului nu se confundă cu autoritatea părintească (custodia).

Programul de legături personale (vizite) este un alt aspect în cadrul procesului.

Salariul minim brut este 2.300 lei.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2020
Dapix, utilizator
Nu are cum sa ii dea lui instanta copilul.
Va obține un program de vizita în prezenta dvs. o vreme și apoi fara prezenta dvs.

Alte discuții în legătură

Cuantum pensia alimentara pump pump cat la suta din salariul brut sau net,este pensia alimentara.se poate k tatal sa aiba drept de vizita,dar sa nu o poata lua cu el?mentionez k nu am fost ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Fuica Daniela Fuica Daniela Ce pensie primesc pt un copil, in conditiile in care tatal spune ca este trecut doar la 4 ore? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie alimentara robix robix Buna ziua! Minorul poate primi pensie de intretinere de la tata, daca nu exista o hotarare judecatoreasca de incredintare in favoarea mamei? Daca tatal are ... (vezi toată discuția)