Aveti posibilitatea sa contestati procesul verbal si sa dovediti in instanta cu acte si martori (cei care lucrau la curatenie/alti martori),modul in care v-a fost aplicata sanctiunea contraventionala,chiar discutia purtata anterior cu acestia,care este dovada asupra modului in care acestia lucreaza.
Pe de alta parte, verificati daca procesul verbal este completat corect la toate rubricile,iar daca lipsesc anumite mentiuni obligatorii(nume si prenume corect,adresa,incadrarea faptei)dintre cele prev.de art.16 din OG nr.2/2001,sanctiunea aplicata este nula de drept
Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 reglementeaza regimul juridic al contraventiilor. Ar trebui sa atacati procesul-verbal de contraventie, cu plangere, la judecatorie, in termen de 15 zile de la comunicare, insotita de procesul-verbal atacat. Plangerea este scutita de plata taxei de timbru si suspenda executarea.
Sa verificati daca procesul-verbal nu este lovit de nulitate absoluta (art. 17 din O.G. nr. 2/2001), ori de nulitate relativa (lipsa celorlalte mentiuni prev. de art. 16 din O.G. nr. 2/2001, numai ca, in acest din urma caz trebuie sa faceti dovada ca ati suferit o vatamare care nu poate fi inlaturata altfel decat prin anularea actului, ceea ce este destul de dificil de probat).
Puteti sa cereti, de asem., in instanta, sa se faca dovada ca, la data constatarii contraventiei, agentul constatator era imputernicit, (prin dispozitia primarului), sa constate si sa aplice contraventii (desi cred ca a avut imputernicire in acest sens; dar... nu se stie niciodata).
Pe fond, puteti sa faceti toate apararile pe care le considerati necesare.
Si, in mod sigur, exista o hotarare de consiliu local in care sunt prevazute contraventiile de acest gen (care este un act normativ special in raport de O.G. nr. 2/2001). Sa vedeti ce prevede aceasta hot.de consiliu (poate a fost indicata in p-v de contraventie)