avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Amenda neprezentare acte fara explicatie din parte ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Amenda neprezentare acte fara explicatie din parte Politiei Comunitare...

Pe la ora 16.00 intr-o zi doi agenti ai politiei comunitare intra in supermarketul in care lucrez si mi "ordona" sa curat aleea din fata punctului de lucru, desi doi angajati numiti de catre mine lucrau la acest lucru. Totul bine si frumos pana cand a doua zi cei doi agenti insotiti de catre o alta persoana cu o "sapca" (cred ca era vreun sef de al lor) imi cer datele personale chiar in magazin, in fata caselor de marcat in fata angajatilor si clientilor. La intrebarea de ce? "Seful" mi-a raspuns ca o sa vad dupa ce imi dau actele si sa nu indraznesc pentru ca nu am voie si amenda este mare pentru neprezentarea actelor... Inca o data refuz daca nu imi spun de ce?
Intre timp discutia continua pana la fata locului unde cei doi angajati continuau dezapazirea aleeiei, ei insistand sa ma legitimeze. Pana la urma le dau numele, seria si numarul CI fara adresa completa pe motiv de necunoastere (nu aveam actele la mine si nu sunt de mult mutat in oras). Cei trei pleca cerandule sa imi trimita un advertisment si sa ma lase in pace.
A treia sau a patra zi ma suna mama soacra ca a primit o amenda pe numele meu si catre sa platesc nu stiu cat in 48 de ore...
Nu mi se pare corect pentru ca :
1. nu am ignorat vorbele celor doi, fapt pentru care aveam doi angajati la munca
2. orice amenda sau advertisment trebuia sa vina, cred pe societate pentru ca magazinul nu era al meu...
3. nu mi s-a dat un timp in care trebuia sa execut
4. nu mi s-a dus la cunostinta pentru ce trebuie sa ma legitimez, pur si simplu m-au oprit in magazin si mi-au cerut actele, nici macar nu s-au legitimat.

Va rog sa ma ajutati cu niste idei cum pot sa scap de amenda si sa imi spuneti daca am fost vinovat... Daca puteti sa-mi dati si cateva articole din lege care imi sunt de ajutor si ce sa fac...
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: stefana122006 , utilizator 09:21, 22 Decembrie 2009
Aveti posibilitatea sa contestati procesul verbal si sa dovediti in instanta cu acte si martori (cei care lucrau la curatenie/alti martori),modul in care v-a fost aplicata sanctiunea contraventionala,chiar discutia purtata anterior cu acestia,care este dovada asupra modului in care acestia lucreaza.
Pe de alta parte, verificati daca procesul verbal este completat corect la toate rubricile,iar daca lipsesc anumite mentiuni obligatorii(nume si prenume corect,adresa,incadrarea faptei)dintre cele prev.de art.16 din OG nr.2/2001,sanctiunea aplicata este nula de drept
Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 reglementeaza regimul juridic al contraventiilor. Ar trebui sa atacati procesul-verbal de contraventie, cu plangere, la judecatorie, in termen de 15 zile de la comunicare, insotita de procesul-verbal atacat. Plangerea este scutita de plata taxei de timbru si suspenda executarea.
Sa verificati daca procesul-verbal nu este lovit de nulitate absoluta (art. 17 din O.G. nr. 2/2001), ori de nulitate relativa (lipsa celorlalte mentiuni prev. de art. 16 din O.G. nr. 2/2001, numai ca, in acest din urma caz trebuie sa faceti dovada ca ati suferit o vatamare care nu poate fi inlaturata altfel decat prin anularea actului, ceea ce este destul de dificil de probat).
Puteti sa cereti, de asem., in instanta, sa se faca dovada ca, la data constatarii contraventiei, agentul constatator era imputernicit, (prin dispozitia primarului), sa constate si sa aplice contraventii (desi cred ca a avut imputernicire in acest sens; dar... nu se stie niciodata).
Pe fond, puteti sa faceti toate apararile pe care le considerati necesare.
Si, in mod sigur, exista o hotarare de consiliu local in care sunt prevazute contraventiile de acest gen (care este un act normativ special in raport de O.G. nr. 2/2001). Sa vedeti ce prevede aceasta hot.de consiliu (poate a fost indicata in p-v de contraventie)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope uzate + noxe peste limita admisa antonyc antonyc Buna ziua. Ieri am fost oprit de politie impreuna cu cei de la RAR pentru o verificare de rutina ,dupa verificari am fost amendat pentru ca masina are 2 ... (vezi toată discuția)
Rugaminte ajutor contestatie pv politie legea 61/1991 only4cata@yahoo.com only4cata@yahoo.com dupa ce am fost divortat cu o adresa data in fals m-am trezit si cu doua procese verbale de amendare de la politie pt. tulburarea linistii publice. daca sunt ... (vezi toată discuția)
Cum anulez un proces -verbal MATRIXNEO MATRIXNEO x , am primit un proces verbal in lipsa mea , nesemnat de mine , neaducandu-mi la cunostinta despre intocmirea lui...si neavand posibilitatea sa am obiectiuni ... (vezi toată discuția)