avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conform Ordonanței de urgență pentru completarea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conform Ordonanței de urgență pentru completarea art. 159 ...

Conform Ordonanței de urgență pentru completarea art. 159 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum și pentru adoptarea unor măsuri în domeniul asigurării unor persoane în sistemul public de pensii/Nr. 163 din 24-Septembrie-2020,
'ART. II- (1) Până la data de 1 septembrie 2021, persoana care îndeplinește condițiile prevăzute la art. I
poate încheia un contract de asigurare socială în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă, pensiei
anticipate sau pensiei anticipată parțială, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1 la lege.'
Se pare insa ca este valabila doar pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta.Care este adevarul?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:51, 30 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceea ce ați citat dvs. mai sus nu este forma ordonanței care a apărut în Monitorul Oficial.
"Adevărul" este ceea ce apare în Monitor, adică asta: [ link extern ]
Multumesc Simona,ceea ce am citat a fost din OUG propusa de Ministerul Muncii si semnata de Ludovic Orban.Acum vad ca a aparut modificata in Monitorul Oficial.Eu am 62 de ani dar nu am 35 de ani de contributie,as fi vrut sa platesc diferenta si sa ies anticipat.Din pacate...vad ca nu pot!Mi-as fi dorit tare mult....Oare si Legea noua a pensiilor tot asa va fi?Plata contributiei doar pentru a iesi la limita de varsta?Acolo nu prea este clar acest aspect!
În viitoarea lege a pensiilor (L127/2019), nu avem o reglementare suficient de detaliată apropo de cum se vor putea acoperi perioadele de necontributivitate - știm doar că se va putea face. Avem, practic, o singură prevedere, care va trebui clar detaliată pentru a putea fi pusă în aplicare.

Dacă vreți să consultați forma acestei legi, așa cum a ieșit din Parlament, puteți să o faceți aici: [ link extern ]
(nu mergeți la sigur însă că ea se va aplica în forma asta de toamna viitoare, pentru că până atunci poate fi modificată major de legiuitor; nu e exclus nici să fie amânată intrarea ei în vigoare...).

Orice act normativ doriți să consultați, în forma la zi, actualizată, puteți căuta în acest soft legislativ pus la dispoziție de M. Justiției: [ link extern ] /
O.U.G. nr.163/2020
Anexa nr.1
Articolul 1
Obiectul prezentului contract de asigurare socială este asigurarea în sistemul public de pensii în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa ies la pensie anticipat partial si, pentru a avea ... Denisaparvulescu Denisaparvulescu As vrea sa ies la pensie ANTICIPAT PARTIAL (îndeplinesc condițiile de varsta), dar pentru a avea stagiu de vechime obligatoriu, trebuie sa mai CUMPAR ... (vezi toată discuția)
Nu-mi este foarte clar, o persoana mai are nevoie de 12luni pentru ... contavica contavica Nu-mi este foarte clar, o persoana mai are nevoie de 12luni pentru a avea un stagiu de cotizare complet de 35 ani si doreste sa se pensioneze anticipat la ... (vezi toată discuția)
Am fost militar, m.am transferat la mai, mi.am dat demisia si ... croberta croberta Am fost militar, m.am transferat la MAI, mi.am dat demisia si acum vreau sa ies la pensie. Poț cumpăra vechime în munca ? (vezi toată discuția)