avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturi somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturi somaj

Intrebarea mea este daca la reincadrarea in munca din somaj cu un contract de munca pe perioada nedeterminata, mai primesc lunar timp de 3 luni, 1/2 din ajutorul de somaj avut anterior.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:47, 23 Decembrie 2009
Art. 72. - (1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) si alin. (2) lit. c) carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
(2) Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani, precum si persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza potrivit art. 44 lit. a).
Multumesc pentru lamuriri. Inteleg ca voi beneficia de 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj din momentul reangajarii si pina la sfirsitul perioadei in care aveam dreptul legal sa primesc indemnizatia intreaga.
O singura nelamurire mai am: procedural cum se intimpla acest lucru? Adica ce trebuie sa fac - pasii de urmat - si daca sint nevoit in continuare sa merg lunar la AJOFM pentru viza ca pina acum (mai ales in conditiile in care noul loc de munca se afla in alta localitate). Multumesc anticipat.
Cand mergeti la AJOFM sa luati repartitia pentru angajare cereti informatii, sunt in masura sa va exact ce trebuie facut.
1. Va duceti cu o copie dupa CIM incheiat cu un angajator.
2. Veti face o cerere tip la AJOFM pentru cei 30%.
3. Cat timp veti primi acesti 30% veti duce in fiecare luna, la AJOFM, o deverinta tip cu modul cum ati lucrat in luna respectiva. Orice zi nelucrata, cu exceptia CO, va duce la micsorarea sumei primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai primesc indemnizatia de somaj daca m-am angajat cu program de 2 ore/zi? kathyalu kathyalu Buna ziua! Sunt in somaj si astazi am incheiat un contract de munca pe per. nedeterminata pt un program de 2 ore/zi, salariu brut 175 lei.Nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Intrebare: documente necesare dosar somaj - 30% indemnizatie pt ca sunt angajat mar4905 mar4905 ce documente trebuiesc ptr intocmire dosar de beneficiere 30%din somaj in cazul angajarii cu contract de munca perioada nedeterminata? mai am 5 luni de somaj ... (vezi toată discuția)
Demisie, angajare, somaj 30% AOlteanu AOlteanu Buna ziua. Sunt angajat de o luna din somaj, cu contract pe perioada nedeterminata. Urmeaza sa primesc cei 30% din valoarea somajului inca, pe perioada ... (vezi toată discuția)