avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort dupa 10 de abandon familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort dupa 10 de abandon familial

Buna ziua,
Mama mea vrea sa divorteze de tatal meu dupa 10 ani de separatie. Acum 10 ani tatal meu a parasit familia lasand in urma 3 copii care acum sunt toti majori. Tatal meu se afla in alta localitate si nu se poate deplasa. Cum poate mama mea sa divorteze fara prezenta lui?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:28, 7 Octombrie 2020
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Liliana Gradinaru a scris:

Si daca nu se prezinta, poate fi mai scump in instanta. Poate reusiti sa va vedeti totusi la un notar, cumva.


Nu este neaparat mai scump divortul.La notar un divort costa 1500 lei. La avocat un divort simplu tot atat costa.
Depinde de combinatiile juridice necesare care trebuie aplicate de avocat.
Aici apar ramificatiile intre un proces simplu si un proces scump.
Daca nu se impun combinatii juridice deosebit de avansate din partea avocatului procesul este considerat simplu.
La notar este inutil sa se incerce ceva daca nu va veni sotul si notarul ii va lua banii ca nu merg gratis cum era pana in 1995 la notari.Atunci nici nu se ocupau de divorturi notarii... pentru ca nu aveau competenta...
Dar, aceasta ar fi o alta discutie...

Ar fi trebuit sa existe judecatori de pace si nu notarii care sa se ocupe de divorturi.
Dar, aceasta este alta discutie...asa cum ziceam...
Este ceva care tine de politica rezolvarii problemelor de familie si cum notarii au multe influiente desi avocatii sunt mai multi in parlament dar nu ii intereseaza subiectul pentru ca politica este...
Nu va pot spune ca nu ar fi ceva frumos...dar...cred ca stiti si voi...

Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Poti face divortul la notar la locuinta sotului, divortul notarial incepe de la 500 de lei. In opinia mea, orice solutie razboinica e mai scumpa decat una pacifista si formala. Sigur ca pentru asta trebuie vorbit cu celalalt sot, trebuie stabilit cu el, depinde ce anume inseamna nedeplasabil, depinde daca gaseste un notar sa se deplaseze acasa etc. In opinia mea, e de luat in calcul ca o solutie mai comoda si ieftina.
Buna ziua,
Persoana este bolnava si are dificultati de deplasare, in plus, locuieste la 40 de km de cel mai apropiat oras in care putem gasi un notar. Situatia este destul de complicata.
Multumesc
Ati spus ca nu se poate deplasa, nu ca sunt doar dificultati. Nu cunosc si opinia sa, nu doreste, nu vrea sa faca efortul, e ok cu divortul?...
In instanta obtineti divortul, este insa discutabil daca este mai ieftin, atata tot. Procedati in oricare din cele recomandate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara - divort fara acordul partenerului Alex4Yoana Alex4Yoana Ma numesc ioana am 23 de ani sunt casatorita. As dori sa divortez dar el nu este de acord ce ma sfatuiti sa fac sau cum sa recurg la comun acord ... (vezi toată discuția)
Părăsire de domiciliu si abandon de familie Alina Cristina26 Alina Cristina26 Buna ziua. Am sa va spun povestea pe scurt. Mama mea l.a inselat pe tatal meu timp de un an de zile apoi a plecat la celalat barbat in Germania. Pe 19 ... (vezi toată discuția)
de ce acte as avea nevoie pentru... CristinaElvira CristinaElvira [i][u][quot][/b] Buna! As dori sa stiu de ce acte as avea nevoie pentru un divort. Va multumesc de raspunsuri. :love2: (vezi toată discuția)