avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o ...

Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o pensie de întreținere de 550 de lei fosta sotie dorește să ceară majorarea pensiei deoarece eu am un salariu de 4000 de lei . Întrebarea mea este ; in instanță se tine cont de anumite cheltuieli ale mele de exemplu am doua rate care însumează 1300 de lei se scad cheltuielile mele din salariu și din ce rămâne de oprește procentul de 25 +% Mulțumesc anticipat
Pensia alimentara se datorează minorului.daca veți reuși sa convingeți instanta ca nu este necesar sa se majoreze nu se va majora.depinde de cum este administrat probatoriul, mai ales ca primează nevoile minorului, prin urmare daca nu va apărați corespunzător se poate sa nu se tina seama de ce rate personale aveti.in nici un caz ratele nu se scad automat.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
Antoanela Geaman, Avocat
Depinde şi de când aţi divorţat; dacă aţi divorţat recent şi venitul dvs. a fost acelaşi de acum, nu s-au schimbat condiţiile avute în vedere la semnarea acordului. Nu se ţine cont de ratele dvs., dar se ţine seama de alte persoane pe care le aveţi în intreţinere:alt copil, un părinte, o bunică....
Am. Uitat sa precizez că din cei 4000 de lei 1000 sunt aferenți normei de hrana și 260 pt echipament ăștia nu se scad pt că sunt că și bonurile de masa. Adică sunt bunuri care îmi revin mie

a scris:

Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o pensie de întreținere de 550 de lei fosta sotie dorește să ceară majorarea pensiei deoarece eu am un salariu de 4000 de lei . Întrebarea mea este ; in instanță se tine cont de anumite cheltuieli ale mele de exemplu am doua rate care însumează 1300 de lei se scad cheltuielile mele din salariu și din ce rămâne de oprește procentul de 25 +% Mulțumesc anticipat

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Norma de hrană şi cea de echipament nu se ia în calcul.Când duceţi adeverinţa de la serviciu, cereţi ca acestea să fie evidenţiate separat. Rezultă că instanţa poate stabili maxim 685 lei pensie alimentară, dar acesta e nivelul maxim.
Nu se scad cheltuielile din venituri, ci se are în vedere situația în care, din cauza datoriilor, un trai decent nu ar fi posibil. Doar în acest caz se dominuează cuantumul pensiei.

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere: cuantumul maxim depășește nevoile copilului iar pe mine m-ar pune în dificultate cu plata ratelor. cum aș putea proceda în acest caz? Adrian19851411 Adrian19851411 Buna ziua Din păcate eu și soția mea am ajuns in pragul unui divorț. Avem o fetița, și am o întrebare legată de pensia alimentara care trebuie ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie de intretinere minor camelia_crt camelia_crt Buna seara! As dori o parere avizata legat de calcularea pensiei de intretinere. In speta, este vorba de familie cu un minor, in perspectiva de divort. Singura ... (vezi toată discuția)
Cum se stabileste pensia de intretinere minor? voinea75 voinea75 Stiu ca se stabileste pt 1 copil pana la 25% din venitul net (poate fi suma fixa sau procent) Ce nu stiu. Daca parintele care trebuie sa plateasca pensie, in ... (vezi toată discuția)