avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... studii in carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

studii in carnetul de munca

In anul 2005 am terminat facultatea. M-am angajat in noiemb 2005.Am adus diploma de licenta dar in cartea de munca figureaza tot adeverinta. In anul 2009 am terminat inca o facultate care in luna dec. 2009 nu este trecutain cartea de munca. Cand va fi trecuta in cartea de munca a doua facultate?Este normal sa figurez in cartea de munca doar cu adeverinta de la prima facultate si nu diploma?Beneficiez de marire de salariu pentru a doua facultate absolvita cat timp eram incadrat in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 23 Decembrie 2009
Puteti face oricate facultati doriti, daca au legatura cu munca dvs atunci puteti solicita o negociere a salariului. Multi angajatori pun pret pe ce stiti sa faceti si pe contributia adusabunului mers al firmei si mai putin pe numarul diplomelor pe care un angajat le detine.
Aceste diplome trebuiesc trecute in cartea de munca si puteti face o cerere in acest sens. Chiar daca nu sunt trecute, aceste studii se dovedesc cu diplomele detinute.
Completarea carnetului de munca se face potrivit prevederilor Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, precum si a Ordinului nr. 136/1976 care contine normele metodologice de aplicare a acestuia cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 12. - (1) Pregatirea scolara si cea profesionala se dovedeste si se inscrie in carnetul de munca cu actele originale de studii si calificare.
(2) Se considera acte de calificare, dupa caz: diploma sau certificatul de absolvire a scolilor profesionale si a uceniciei la locul de munca, potrivit dispozitiilor legale; adeverinta eliberata pe baza procesului-verbal al comisiei tehnice de incadrare si promovare a muncitorilor pentru cei calificati prin practica la locul de munca, precum si pentru pregatirea tehnico-productiva prevazuta in planurile de invatamint ale liceelor de cultura generala si scolilor generale de 10 ani; certificatul de calificare pentru absolventii cursurilor de calificare; diploma sau certificatul de absolvire a liceelor de specialitate; diploma de absolvire a scolilor de specializare postliceala si a scolilor de maistri; diploma sau certificatul eliberat de institutele de invatamint superior.

Norme: I.(3) La capitolul IV, pe langa calificari si specializari, se mentioneaza si formele de perfectionare a pregatirii profesionale, a caror absolvire este certificata in conditiile legii
Dupa 4 ani vechime sunt incadrat referent III ( lucrez in domeniul bugetar) iar in fisa postului ca cerinta pentru ocupare se cer studii superioare.
care este intrebarea dvs?
Angel 2007 a scris:

care este intrebarea dvs?

Dupa 4 anii vechime in cartea de munca sunt incadrat referent III ( lucrez in sectorul bugetar) .Prima fac in 2005 a doua in timpul serviciului terminata in 2009. In Fisa postului se prevede ca cerinta studii superioare pentru ocuparea postului. Daca se trece si a doua fac in carnetul de munca dat fiind faptul fisa postului : studii sup, nu beneficiez de marire de salariu?

Alte discuții în legătură

Inscriere facultate in cartea de munca iust79 iust79 Buna ziua! am terminat de curand a doua facultate (la o universitate de stat) si am mers la locul de munca cu adeverinta eliberata de la universitate ... (vezi toată discuția)
Ce prevede legislatia in vigoare referitor la adeverintele de absolvire a unei facultati benu elena benu elena Buna, as vrea sa ma sfatuiti si pe mine in legatura cu adeverinta de absolvire a unei facultati la zi, pe care am dus-o sefului meu de la resurse umane si mi-a ... (vezi toată discuția)
Completare carnete de munca grg_zzz grg_zzz Buna ziua! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste modalitatea de completare a carnetelor de munca, in sensul daca angajatorul este obligat sa completeze in ... (vezi toată discuția)